Witam, zauważyłam u mojego dziecka plamę w kolorze skóry z czerwoną...
Forum: Choroby skóry
Temat: Czerwone plamki na skórze, brak swędzenia. Początek po depilacji. (1)
- https://www.forumdermatologiczne.pl/forum/czerwone-plamki-na-skorze-brak-swedzenia-poczatek-po-depilacji/watek/1495109/1.html#p1495109https://www.forumdermatologiczne.pl/forum/czerwone-plamki-na-skorze-brak-swedzenia-poczatek-po-depilacji/watek/1495109/1.html Czerwone plamki na skórze, brak swędzenia. Początek po depilacji. Gość
Witam,
Około miesiąca temu zauważyłem u siebie czerwone plamki na skórze, które w żaden sposób nie swędzą, ani nie przeszkadzają, oprócz tego, że ich obecność po prostu irytuje. Wszystko zaczęło się od depilacji okolic pachwin oraz pach. Wcześniej tego nie było, natomiast po depilacji pojawiły się najzwyczajniejsze podrażnienia, które po prostu się nie chciały goić i wyglądały tak jak na zdjęciach poniżej. Podrażnienie spod pachy zniknęło samo, po około 2-3 tygodniach, natomiast na udzie w dalszym ciągu się utrzymuje + doszły do tego pojedyncze kropki na rękach, co ewidentnie nie jest podrażnieniem. W międzyczasie doszła przeprowadzka, dwie kuracje antybiotykami (penicylina, cefuroksym) + masa różnych czynników, gdzie wszędzie widzę potencjalna alergię. Aktualnie robię testy alergiczne na jedzenie + morfologia będzie w poniedziałek oraz próbuje wykluczać płyny do płukania czy też kapsułki. Z dziwnych sytuacji zdarzyło się, żę po powrocie do domu wysypało mi klatkę, czy też łokieć, co po nasmarowaniu Cetaphilem zeszło w ciągu paru godzin. Planuje w przyszłym tygodniu iść do lekarza, tylko sam nie wiem, od którego zacząć. Chodzi mi po głowie internista + prośba o skierowania, bo sam nie wiem czy najpierw iść do dermatologa, czy do alergologa.
Zdjęcie uda sprzed 3 dni:
Aktualne:
Oraz owe plamki na ręce:
Pozdrawiam. - Gość
- Plama z czerwoną obwódką
- Czerwone plamki na rękach i stopach.
WitamZamieszczam foto z objawami, co to może być ?Swędzi i przy drapaniu...
Forum: Choroby skóry - Podskórne wypryski/alergia?
Witam, Od jakiegoś czasu mam problem z wypryskami na twarzy, na skroniach oraz delikatnie...
Forum: Problemy skóry twarzy - Białe przebarwienia na skórze
Moje dziecko 6 latetnie po opalaniu, jak już schodzi opalenizna, ma białe plamy/plamki...
Forum: Choroby skóry