Sprzedam 11 saszetek kremu Aldara 5% krem 250 mg pozostałych po kuracji. Termin...
Forum: Choroby skóry
Temat: Białe kropki i sznity, wysypka na palcach (1)
- https://www.forumdermatologiczne.pl/forum/biale-kropki-i-sznity-wysypka-na-palcach/watek/1541178/1.html#p1541178https://www.forumdermatologiczne.pl/forum/biale-kropki-i-sznity-wysypka-na-palcach/watek/1541178/1.html Białe kropki i sznity, wysypka na palcach
Problem pojawił się około 10 lat temu. Na palcach obok paznokci zaczęły wychodzić mi białe kropki i sznity, skóra zaczęła mi sie przesuszać. Krem nawilżający nic nie daje chociaż stosuje go od conajmniej roku intensywnie kilka razy dziennie. Wszystko zaczęło się od lewej dłoni małego palca i zaczęło się przenosić najpierw na resztę palców lewej ręki później na palce na prawej dłoni, Zmiany skórne są tylko na górnej powierzchni palców i bokach. Aktualnie na jednym palcu mam ich około 100, gdy wychodzą mi te nowe kropki bardzo zaczyna mnie swędzieć skóra. Odwiedziłem mnóstwo dermatologów którzy mnie moim zdaniem zbywali, Potrzebuję naprawdę pilnej pomocy palce już wyglądają bardzo źle są zaczerwienione i mnóstwo tych kropek które najbardziej widać w świetle dziennym co wpędza mnie w depresje mając to już tyle czasu i próbując to wyleczyć bez skutku.
Lekarze mówią mi że trzeba mieć to pod obserwacją ale oni nie reagują jak mówię że tego mi ciągle przybywa. Nie mam pojęcia co to jest, w pracy ludzie ręki nie chcą podawać a ja nie mam pojęcia co to może być i jak to wyleczyć a jest coraz gorzej. Proszę o pomoc, umieszczę tutaj zdjęcia może ktoś nakieruje mnie co robić dalej.
Znalazłem w internecie też takie same zmiany ale też bez odpowiedzi
zapodaj.net/f3bda56de1549.jpg.html
Chciałem też dodać że byłem u alergologa i nie jestem uczulony na nic z tych podstawowych detergentów.Ostatnia edycja: - Gość
- Sprzedam krem Aldara
- Co to jest?
Mi na najmniejszym palcu od tygodnia pojawila sie podlużna linia z gòry na...
- Bardzo dziwne zmiany na plecach
Witam, tydzień temu miałem wrażenie że mnie coś ugryzło....
- Czy to rak piersi ? Rak skóry?
Dziś znalazłam pod piersią taką zmiane na skórze czy ktoś...
Forum: Choroby skóry