Witam, zwracam się z zapytaniem do Państwa czy ktoś z obecnych tutaj...
Forum: Choroby skóry
Temat: Bąbel pojawiający się co jakiś czas (1)
- https://www.forumdermatologiczne.pl/forum/babel-pojawiajacy-sie-co-jakis-czas/watek/1472910/1.html#p1472910https://www.forumdermatologiczne.pl/forum/babel-pojawiajacy-sie-co-jakis-czas/watek/1472910/1.html Bąbel pojawiający się co jakiś czas Gość
Witam. Otóż wszystko co przychodzi mi do głowy postaram się wypisać.
2 lata temu byliśmy z dziewczyną i rodziną na wakacjach w Chorwacji a następnie Nad Morzem. Po powrocie swędziała nas skóra i mieliśmy po 2/3 ślady jakby po ugryzieniach. Poszliśmy więc do dermatologa i Pani na ślepo stwierdziła, że mamy świerzba, choć nie mieliśmy nic na skórze. No ale dobra, smarowaliśmy się siarką tak jak zaleciła, dezynfekcje, porządki. Przeszło po jakimś czasie, aczkolwiek do dziś została mi pamiątka po tym w postaci takiego przebarwienia na brzuchu i stopie.
Wszystko fajnie pięknie, ale to potrafiło raz na jakiś czas swędzieć, więc kiedyś smarowałem to miejsce siarką i jakoś potem zanikało tylko do przebarwienia.
W tym roku to się uaktywniło do tego stopnia, że zaczynam popadać w nerwice. Co jakiś czas (albo kilka dni z rzędu) to potrafi się uaktywnić do takiego stopnia, że powstaje na tym bąbel/dwa a wokół zaczerwienienie. Zazwyczaj na początku swędzi przez co od razu zauważam właśnie to co się z tego zrobiło. Tak jakby dopiero ugryzł mnie jakiś owad. Śladu owadów brak, ugryzień również. Rozkładam ręce a to daje się we znaki coraz bardziej.
zamieszczam zdjęcia w linku, ponieważ w załączniku można dać tylko 1.
imgur.com/a/JO3AjHa
ps. dodam, że zmiana jest na brzuchu na wysokości pasa i dermatolodzy byli odwiedzani. "proszę obserwować" - Gość
- Krostki na nogach oraz rekachForum: Choroby skóry
- Dziwna narośl po wewnętrznej stronie uda
Witam, od oko trzech miesięcy mam lekka czerwoną narośl na udzie. Na...
Forum: Choroby skóry - Guzy na paliczkach bliższych
Witam, od 10 lat pojawiają mi się guzki na paliczkach bliższych na obu...
Forum: Choroby skóry - Dziwne zmiany na ciele po szczepieniu bądź covid
WitamMój tata, jakiś czas po szczepieniu dostał na początku parę...
Forum: Choroby skóry głowy