Zaloguj
Reklama

Olejek z drzewa herbacianego powszechnie stosowany w kosmetologii

Olejek z drzewa herbacianego powszechnie stosowany w kosmetologii
Fot. Pantherstock
(0)

Olejek z drzewa herbacianego ma szerokie zastosowanie z aromaterapii, medycynie naturalnej ale także w kosmetologii. Drzewo herbaciane pochodzi z Australii a o jego właściwościach dowiedzieliśmy się całkiem niedawno w latach 20-tych XX wieku. Stosowany jest nie tylko do wewnętrznych powierzchni skóry ale ma zbawienny wpływ np. podczas przeziębienia.

Olejek z drzewa herbacianego zaliczany jest do naturalnych substancji o silnych właściwościach grzybobójczych oraz bakteriobójczych. Przez wielu kosmetologów oraz dermatologów polecany jest przy różnego rodzaju zmianach skórnych np. trądziku. Polecany jest także przy infekcjach grzybiczych oraz nawracającym łupieżu.

W chwili obecnej olejek z drzewa herbacianego w wielu przypadkach jest składnikiem kremów oraz maści używanych przez pacjentów. Stosowanie olejku w trakcie aromaterapii ma prozdrowotny wpływ na ludzi.

 

(0)
Reklama
Komentarze