użytkowników online: 4307

Dermatologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (0.0)
      Dermatologia - komentarze do tekstów dodane przez pacjenta i rodzinę
       O grupie Forum  Wiadomości (61) Artykuły (16) Porady (14) Społeczność (88) Szukaj  

Forum - Dermatologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Pielęgnacja dziecka z atopowym zapaleniem skóry: wskazówki dla rodziców [6]

• Dodano: 29-06-2011, 19:21
      •  
      •  
      •  
      •  
      Przeczytaj komentowany artykuł: Pielęgnacja dziecka z atopowym zapaleniem skóry: wskazówki dla rodziców

a czy ktos z was moze testowal po kapieli dermasilk? chcialabym zebrac troche opinii zanim to kupie. Do tej pory stosuje emolienty, dobrze czasem robi emoluim. Stosujemy wg wskazan take protopic i roznie z tym jest. Pomozie prosze
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 10-07-2011, 16:54
      •  
      •  
      •  
      •  
      Na małego atapowca polecam Restoraderm smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 19-07-2011, 22:25
      •  
      •  
      •  
      •  
      Serdecznie polecam hipoalergiczne kosmetyki Neutral. Dostępne np. na www.antyalergiczny.pl.
      • Dodano: 31-01-2012, 22:17
      •  
      •  
      •  
      •  
      Polecam bardzo dobry nie uczulający balsam dla niemowląt restoraderm. Stosowałam u mojego małego i bardzo pomógł.
      • Dodano: 02-02-2012, 18:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam

zawodowo zajmuje się eco kosmetykami z kwasem hialuronowym, który jeśli chodzi o nawilżenie jest genialny. Pracujemy cały czas nad czymś "czystym" do mycia ciała i i włosów ale trwają cały czas prace więc mam nadzieję, że lada chwila będzie się czym pochwalić. Narazie to polecam...orzechy piorące!!;D tez mnie to zaskoczyło jak mi o tym powiedziano. Można się tym umyć jak i wyprać rzeczy. Nie używałem jeszcze tego ale może byc fajny efekt chociaż napewno będzie trzeba się przyzwyczaić!! Tym bardziej jeśli chodzi o dziecko to warte jest zachodu. Co do restoradem to chyba jakas pomyłka bo coś co zawiera w sobie m.in. glikol nie może byc dobre dla skóry a tym bardziej dla dziecka!! Parabeny, parafiny glikole to najgorsze świństwa ładowane w kosmetyki i nawet jak będzie nie wiadomo jaka wspaniała substancja aktywna to ona i tak nie zadziała!!nie ma się co oszukiwać!!
      Warto byłoby zrobić jeszcze testy na nietolerancję ale nie wiem czy jest sens robienia takiego czegość u malucha (chyba, ze to starsze dziecko). Jakby co mogę pomóc!!
      pozdrawiam
      • Dodano: 24-04-2012, 10:12
      •  
      •  
      •  
      •  
      Szanowni Państwo,

Rumień, wyprysk, swędzenie, łuszcząca się skóra, plamy, pęcherzyki, zaognione i sączące się zmiany na buzi, rękach i nogach to objawy atopowego zapalenia skóry. Jej pierwsze oznaki pojawiają się już u niemowląt. Niestety przyczyny tej przewlekłej choroby są nie do końca poznane. Na szczęście lekarze coraz lepiej potrafią radzić sobie z jej objawami tak, aby skutecznie przynieść ulgę dzieciom dotkniętym tą chorobą. Atopowe zapalenie skóry (AZS), najczęściej jest objawem towarzyszącym alergii wziewnej, pokarmowej lub kontaktowej. Zazwyczaj

też współistnieje z innymi, typowo alergicznymi dolegliwościami, takimi jak alergiczny nieżyt nosa, astma oskrzelowa czy objawy ze strony

przewodu pokarmowego. Choroba jest bardzo uciążliwa i nieprzyjemna zarówno dla dziecka jak i całej rodziny. Dlatego jeśli zaobserwujemy u dziecka nawracające zmiany skórne, koniecznie skonsultujmy je z lekarzem pediatrą. Pozwoli to nam wykonać testy i ustalić leczenie.

Zespół Poznańskiego Szpitala i Przychodni MedPolonia

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: