użytkowników online: 4307

Dermatologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (0.0)
      Dermatologia - komentarze do tekstów dodane przez pacjenta i rodzinę
       O grupie Forum  Wiadomości (61) Artykuły (16) Porady (14) Społeczność (88) Szukaj  

Forum - Dermatologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Patogeneza i leczenie trądziku zwyczajnego  [21]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 22-08-2011, 17:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      Używałem epiduo 3,5 miesiąca potem pryszcze zaczely znikać. Udało mi się pokonać trądzik po 2 latach walki. Każdy musi spróbować, wypróbować parę innych opcji jeśli jedna nie działa ale po tylu próbach mogę spokojnie polecić ten lek. Teraz używa go moje siostra i mam nadzieję że u niej też zadziała.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 10-03-2008, 20:00
      •  
      •  
      •  
      •  
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 11-08-2009, 19:28

wiadomość usunięta z powodu naruszenia regulaminu Forum

treść wiadomości zachowana w archiwum

• Dodano: 22-03-2010, 21:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      hej wszystkim !! smile mam nadzieje ze pomoge wam z uporaniem sie z tradzikiem roznego rodzaju smile poniewaz sama mialam z tym problem :/ ale teraz juz on sie zmniejsza do zera smile
      moja siostra miala bardzo duze problemy z tym tradzikiem i kolezanka z pracy jej polecila kosmetyki ktore są naprawde dobre pomagają zwalczyc jak tam pisze 90 % trądziku no i zadzialalo, siostra ma wyczyszczoną skore jak sie robią krostki to raz na jakis czas i to malutkie smile
      ja w tej chwili uzywam tych Kosmetykow jakies ok 12 dni i juz widze bardzo duzą poprawe juz dawno takiej czystej skory nie mialam smile wogole sie nie tłuszczy zero swiecenia... zestaw sklada sie zelu do mycia twarzy, zelu złuszczającego, kremu nawilazjącego i korektora o silnym dzialaniu.. taka rada mala jesli by ktos sie na to zdecydowal wink najlepiej po umyciu zelem twrzy odczekac az skora wyschnie tak samo po tym zelu zluszczjącym i kremie chwilke odczekac smile ta kuracja trwa 30 dni ale nie wiem wlasnie czy mam nadal uzywac to po 30 dniach hm zobaczymy jk to bedzie ze skorą smile ale napewno to kupie drugi raz smile skora sie nie przyzwyczaja jak do innych kosmetykow.. no fakt kosztuje to duzo ale ja kupilam to na allegro za 80 zł i mi sie opłacilo smile o to link do tych kosmetykow http://www.murad.pl/produkt,146,blemish_complex_30_day_kit__30_dniowa_kuracja_przeciwtradzikowa.html

jak macie jakies pytania to piszcie na maila iwona171@interia.eu
      • Dodano: 31-03-2010, 22:48
      •  
      •  
      •  
      •  
      Hej, ja osobiście polecam wybrać się do dermatologa, Oni są specjalistami od tego i powinni wiedzieć jak pomóc z leczeniem trądzika. Mój mi zapisał żel Epiduo, który mi bardzo pomógł, smaruję się od 3 miesięcy a po pryszczach już prawie nie ma śladu. Do tego trzeba trzymać odpowiednią dietę, jeść jak najmniej słodyczy a w szczególności czekolady.
      • Dodano: 18-06-2010, 14:48
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam! Ja dzisiaj wróciłam od dermatologa z receptą na Aknenormin. Czy jest tu ktoś, kto wyleczył trądzik zwyczajny przy skórze tłustej tym lekiem? Jakie kosmetyki do pielęgnacji cery przy takiej kuracji polecacie?
      • Dodano: 25-06-2010, 09:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2010-06-18 14:48:09 Witam! Ja dzisiaj wróciłam od dermatologa z receptą na Aknenormin. Czy jest tu ktoś, kto wyleczył trądzik zwyczajny przy skórze tłustej tym lekiem? Jakie kosmetyki do pielęgnacji cery przy takiej kuracji polecacie?

no chyba wiekszosc z tradzikiem pospolitym i skora lojotokowa i tlusta sie leczy aknenorminem razz
      kosmetyki zaleza od twojej skory i tego jak tolerujesz srodki zele, kremy, emulsje, jak twoja skora wyglada w czasie leczenia - czy bardzo sie przesusza czy nie? cetaphil do mycia jest dobry, kremy z biodermy tez polecam, nivea soft jesli nie chcesz nic drogiego
      • Dodano: 30-06-2010, 03:25
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mi się udało wyleczyć trądzik z pomocą Epiduo, więc serdecznie polecam wink
      • Dodano: 31-07-2010, 23:43
      •  
      •  
      •  
      •  
      Hejka, ja uzywam Epiduo, to jest kilka porad jakie dostalam od swojego dermatologa

na początku robić przerwę 4dni i z czasem jeśli zauważa się mniejsze zaczerwienienie zmniejszać ten okres przerwy do 3dni potem do 2 i jeśli będzie ok stosować go codziennie

przed zastosowaniem leku trzeba umyć buzię, odczekać 30min i dopiero nałożyć krem, jeśli krem bardzo podrażnia skórę to po użyciu kiedy się wchłonie trzeba zastosować krem nawilżający

ilość kremu to na opuszku palca ziarko grochu, rozdzielic na 5: czoło, policzki, nos i broda

Leczenie tradzika to proces dlugotrwaly wiec sie nie poddawajcie

Mam nadzieje ze te porady wam sie przydadza wink
      • Dodano: 29-08-2010, 23:53
      •  
      •  
      •  
      •  
      Slyszalam cos ze herbata z pokrzyw wspomaga leczenie... osobiscie uzywam Epiduo i jestem z niego zadowolona
      • Dodano: 30-09-2010, 18:32
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja stosuje epiduo od dwóch miesięcy. Nie mam porównania z innymi środkami, bo to mój pierwszy lek na trądzik, ale z efektu jestem bardzo zadowolona. Moim problemem były obrzydliwe zaskórniki i rozepchane pory, z których robiły się obrzydliwe pryszcze, które dodatkowo rozdrapywałam. Od kiedy stosuje epi zaskórniki zmniejszyły się, stały się niewidoczne, a pryszcze pojawiają się bardzo sporadycznie. Tylko czasami skóra schodzi mi płatami! Do tego codziennie tabletki cynk (podwójna dawka)+wit.A. Może nie mam idealnej cery, ale efekt jest zadowalający, mogłam zrezygnować z podkładu, wystarczy puder

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: