Dermatologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (0.0)
      Dermatologia - komentarze do tekstów dodane przez pacjenta i rodzinę
       O grupie Forum  Wiadomości (61) Artykuły (16) Porady (14) Społeczność (88) Szukaj  

Forum - Dermatologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Trądzik młodzieńczy [45]

• Dodano: 05-11-2010, 01:13
      •  
      •  
      •  
      •  
      Od kilku lat walczę z trądzikiem zaskórnikowym z tendencją do pojedynczych, ropnych wykwitów.
      Leczyłam się u dermatologia około 8 miesięcy antybiotykiem Tetralysal i powiedzmy, że do 6 miesiąca było wyśmienicie a potem kuracja nie dawała efektów. Następnym antybiotykiem był Azymicyn stosowany przez 7 tygodni, po którym również były efekty. Teraz pani dermatolog zadecydowała, że będziemy walczyć tylko zewnętrznie maścią Epiduo...i tak od 2 tygodni mam wielki nawrót na plecach, dekoldzie ale najbardziej na twarzy. Stosuję maść ale ona nie zdązy wysuszyć jednej krosty a pojawia się obok druga, duża ropna. Nie wiem co robić, zgłosić się do swojego dermatologa czy taka już jest kolej rzeczy i reakcja organizmu na odstawienie antybiotyków. Nie chcę wyjść na natrętną pojawiając się w drzwiach u lekarza po 2 tygodniach ale niepokoję się...

Wamp woman

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 05-11-2010, 15:27
      •  
      •  
      •  
      •  
      Wiem że dziewczyną bardzo pomagają tabletki antykoncepcyjne na trądzik może warto spróbować albo chociaż zapytać specjalisty
      • Dodano: 10-11-2010, 16:55
      •  
      •  
      •  
      •  
      Borykam się z trądzikiem już kilka lat i w końcu mam nadzieję, że mój koszmar się skończy, bo trafiłam wreszcie na dobrego dermatologa, który zlecił mi sporo badań i przepisał aknenormin, czyli izotretynoinę doustną. dużo czytałam o tym leku, że wielu osobom pomógł, wiec mam nadzieję, ze i mnie pomoże, bo to już chyba moja ostatnia deska ratunku.
      • Dodano: 17-12-2010, 11:39

wiadomość usunięta z powodu naruszenia regulaminu Forum

treść wiadomości zachowana w archiwum

• Dodano: 31-07-2011, 13:17
      •  
      •  
      •  
      •  
      Epiduo może spowodować wysyp trądziku który był pod skórą, co jest efektem po prostu leczenia. Jeśli jednak to jest ciągły efekt, to koniecznie skonsultuj się z dermatologiem!

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: