Dermatologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (0.0)
      Dermatologia - komentarze do tekstów dodane przez pacjenta i rodzinę
       O grupie Forum  Wiadomości (61) Artykuły (16) Porady (14) Społeczność (88) Szukaj  

Forum - Dermatologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów

Trądzik młodzieńczy [45]

• Dodano: 08-05-2010, 10:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      od początku smile ostatnio moja twarz wyglądała dobrze dermatolog postanowiła żebym stosował maść dwa razy w tygodniu. wcześniej robiłem to codziennie. po wykonywaniu jej poleceń było gorzej stan mojej skóry znacznie się pogorszył wyskoczyła mi duża krosta! przez to dwa tygodnie brałem antybiotyk i inną maść. po skończeniu antybiotyku mam jeszcze tubkę maści więc nie idę jeszcze do lekarza. o wizycie u kosmetyczki myślałem od dawna przez to pogorszenie przełamałem się i zadzwoniłem bardzo miła pani umówiła mnie na konsultację. powiedziała że dla mnie te maści są za słabe że robią mi się stany zapalne. chciała mnie zapisać na kwasy ale one kosztują 120-170zł i robi się to co dwa tygodnie więc powiedziałem że mnie na to nie stać że najlepsze będą dla mnie wizyty raz na miesiąc po wypłacie i w ogóle wtedy mogę wydać nawet te 170zł ona powiedziała że raz na miesiąc to nie będzie taki efekt. zapisała mnie na oczyszczanie dodała że znajdzie dla mnie coś tańszego i że chce mi pomóc smile zaleciła mi zmianę lekarza który przepisał by mi np Tetralysal
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 08-05-2010, 12:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      aha, to dobrze że chce Ci pomóc, daj znać co Ci powie nowy lekarz cheesygrin
      • Dodano: 08-05-2010, 16:09
      •  
      •  
      •  
      •  
      do nowego lekarza chcą mnie zapisać na lipiec więc nie wiem co z tego będzie
      • Dodano: 08-05-2010, 18:55
      •  
      •  
      •  
      •  
      troche dużo czasu przerwy, czemu dopiero w lipcu ?
      • Dodano: 08-05-2010, 22:50
      •  
      •  
      •  
      •  
      ma strasznie dużo pacjentów i jeszcze na urlop jedzie
      • Dodano: 09-05-2010, 20:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      szkoda, trzymam kciuki cheesygrin
      • Dodano: 19-05-2010, 13:35
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam ponownie smile
      Jak juz wczesniej pisalem latem moja skora jest w dobrym stanie a zima jest bardzo marnie, w zwiazku z tym poczytalem troche o lampach no i zastanawiam sie miedzy lampa kwarcowa a lampa solux. Moze mi ktos doradzic ktora z tych lamp bylaby lepsza na moj problem z tradzikiem ?
      Lampa solux przede wszystkim nagrzewa, natomiast kwarcowka czesciowo promieniuje UV co powoduje opalanie. Tyle ze z tym opalaniem troche mi nie odpowiada, chyba ze lampa opala w malym stopniu. Kwarcowka kojarzy mi sie troche z lampami z solarium, ktore mi duzo pomogly, jednak sporo sie juz opalilem wiec zrezygnowalem z zabiegow w solarium i licze na to ze takowe kwarcowki nie opalaja az tak zebym nie mogl sie nimi przypiekac co dziennie lub chociaz co drugi dzien. Nie mialem jeszcze kontaktu z lampami solux i nie wiem jaki efekt bylby po takich zabiegach. Prosze o pomoc i z gory dzieki smile
      • Dodano: 17-10-2010, 15:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam, mam 22 lata, problem z trądzikiem zaczął się u mnie jakieś 10 lat temu, czyli walczę z tym już bardzo, bardzo długo i chwilami jestem już po prostu załamana, kiedy patrzę w lustro...:/ najgorzej z pryszczami jest na linii brody wzdłuż policzków, na brodzie i pod nosem, zdarzają się też wypryski na policzkach, duże i bolące... Czego używałam? Praktycznie wszystkiego: cała seria kosmetyków GARNIER, NIVEA, Pure Zone LOREALA (ten kosmetyk spowodował nasilenie się trądziku), zestawy kosmetyków VICHY, BIODERMA, La Roche Posay, Iwostin, serię Siarkowa Moc, oczywiście również Under Twenty, z doustnych preparatów: Face Okey, Visaxinum, obecnie zażywam Cerin i powiem szczerze, że efekt jest praktycznie żaden, może troszkę złagodzony, ale jest nadal i ciągle pojawiają się nowe wykwity na twarzy... Wizyty u dermatologa też niewiele pomogły, mimo, że chodziłam prywatnie. Lekarka robiła mi coś w rodzaju peelingów chemicznych, ale powiem szczerze, że niewiele to też pomogło, bo może naskórek się po tym złuszczył, a oprócz tego przepisano mi antybiotyk, ale później i tak wszystko wróciło ze zdwojoną siłą. Nie mam już po prostu siły, ani pomysłu, jak się tego pozbyć, może Wy coś poradzicie.... H E L P ! ! ! Pozdrawiam wink
      • Dodano: 17-10-2010, 17:20
      •  
      •  
      •  
      •  
      Sproboj zazywac cynk powinien pomoc jest taki zwykly po ok9zl jak dla mnie najlepszy
      • Dodano: 18-10-2010, 22:38
      •  
      •  
      •  
      •  
      Czy ja wiem, czy to coś da, praktycznie wszystkie preparaty doustne na trądzik zawierają w składzie cynk... spróbować mogę, zaszkodzić nie powinien, a może faktycznie pomoże... wink

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: