użytkowników online: 2297

Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.0)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (164) Artykuły (18) Porady (27) Społeczność (463) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Proszę o pomoc, świerzb czy inne świństwo??? [12]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 16-05-2011, 15:50
      •  
      •  
      •  
      •  
      IVERMECTIN, IWERMEKTYNA: tabletki 12 mg doustne (bez smarowania)

Na świecie świerzb leczony jest skutecznie lekiem doustnym o nazwie Ivermektyna. Lek stosowany jest jednorazowo, dolegliwości ustepują do dwóch tygodni. Do 14 dni bierze się drugą dawkę by wyeliminować bytniczość pasożyta. We wszystkich publikacjach naukowych stwerdzają że lek jest bezpieczny i b. skuteczny. Jednak bez znajomych w USA, gdzie jest dopuszczona dla ludzi jako środek m.in. przeciwświerzbowy, jest praktycznie nie do zdobycia w Polsce. Wg amerykańskich badań klinicznych najskuteczniejsza jest właśnie Ivermektyna. Najniższą skuteczność mają Novoscabin czy Crotamiton, Maść Siarkowa.

CHETNYCH O KONTAKT W SPRAWIE LEKU TELEFON 514 500 963
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 28-07-2009, 11:55
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam serdecznie wszystkich i proszę o poradę. Sprawa dotyczy mianowicie mojego 3 letniego synka, otóż od dłuższego czasu pojawiają się dziwne krosty, które wyglądają jak pęcherzyki, i jest w nich jakiś płyn, mało tego bardzo go to swędzi i chyba mnie tym zaraził i moją córkę 4 latka, bo gdzie niegdzie tez mi pojawiły sie te pęcherzyki [między palcami u rąk]. Lekarze dokładnie nie ocenili stanu, jeden powiedział że być może jest to świerzb, drugi że to rumień. Tak więc pierwszy przypisał maść Cromaiton, zaś drugi maść z Hydrocortizonem. Załączam zdjęcia, z tym dziadostwem, na rączce i na stopie. Pomocy

zdjęcie 1

http://img216.imageshack.us/img216/7849/dsc02456u.jpg

zdjęcie 2

http://img41.imageshack.us/img41/508/dsc02525a.jpg
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 10 głosów
      Oddano 10 głosów
      • Dodano: 11-12-2009, 21:16
      •  
      •  
      •  
      •  
      Jeżeli Pani synek zaraził się świerzbem to pewnie męczycie się do tej pory. Moja dwuletnia córka również zaraziła się świerzbem i niestety żadne polskie maści jej nie pomogły a walczyłam z tym kilka miesięcy zresztą jeszcze do końca nie jestem pewna czy wygrałyśmy z tym dziadostwem (prasowanie, nowa bielizna i pościel nie dawały żadnych rezultatów). Wkażdym razie najskuteczniejsza okazała się angielska maść lyclear cream, dostepna jest bez recepty oczywiście nie w Polsce. Nie śmierdzi jak wszystkie dostępne na naszym rynku leki, nakłada się ją na 8 godzin następnie zmywa. Później do 4 tygodni mogą jeszcze być zaczerwienienia i swędzenie ale to alergiczna reakcja na martwe śweirzby.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 08-01-2010, 22:58

wiadomość usunięta z powodu naruszenia regulaminu Forum

treść wiadomości zachowana w archiwum

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 09-07-2010, 21:46
      •  
      •  
      •  
      •  
      Nixon wiem że dużo czasu minęło więc pewnie znasz już odpowiedź na co cierpiał (mam nadzieję) Twój syn. Mam identyczne objawy jak na zdjęciach - takie krostki pojawiają się czasami. Czasami prawdopodobnie dlatego że już około 3 lata łykam tabletki od alergii. Sytuacja wygląda tak że około 3 lata temu zaczęła mnie strasznie swędzieć skóra - na całym ciele (we włosach, nawet usta) no i miała to być alergia - testów nigdy nie robiłem. Gdy biorę tabletki typu alertec, amertil itp. około raz dziennie skóra nie swędzi. I jeszcze jedna rzecz - na początku nie było żadnych objawów na skórze - typu krosty, zaczerwienienia. Tzn zaczerwienienie się pojawia jak już pociągnę np paznokciem po skórze - jest bardzo delikatna.
      Nie wiem czy to jakiś pasożyt bo właściwie jak się widzi zdjęcia świerzba w internecie czy łuszczycy czy jakiś paciorkowców to wyglądają strasznie. Ja nic takiego nie mam - może dlatego że ciągle jadę na tabletkach.
      W każdym razie jakiś czas temu zauważyłem że czasem mam takie krostki - identyczne jak na zdjęciach Twojego syna.
      Bardzo proszę o odpowiedź - jeśli już wiesz co to jest.
      • Dodano: 12-07-2010, 18:33
      •  
      •  
      •  
      •  
      nixon 2009-07-28 11:55:00 Witam serdecznie wszystkich i proszę o poradę. Sprawa dotyczy mianowicie mojego 3 letniego synka, otóż od dłuższego czasu pojawiają się dziwne krosty, które wyglądają jak pęcherzyki, i jest w nich jakiś płyn, mało tego bardzo go to swędzi i chyba mnie tym zaraził i moją córkę 4 latka, bo gdzie niegdzie tez mi pojawiły sie te pęcherzyki [między palcami u rąk]. Lekarze dokładnie nie ocenili stanu, jeden powiedział że być może jest to świerzb, drugi że to rumień. Tak więc pierwszy przypisał maść Cromaiton, zaś drugi maść z Hydrocortizonem. Załączam zdjęcia, z tym dziadostwem, na rączce i na stopie. Pomocy

zdjęcie 1

zdjęcie 2

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 12-07-2010, 18:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      nixon 2009-07-28 11:55:00 Witam serdecznie wszystkich i proszę o poradę. Sprawa dotyczy mianowicie mojego 3 letniego synka, otóż od dłuższego czasu pojawiają się dziwne krosty, które wyglądają jak pęcherzyki, i jest w nich jakiś płyn, mało tego bardzo go to swędzi i chyba mnie tym zaraził i moją córkę 4 latka, bo gdzie niegdzie tez mi pojawiły sie te pęcherzyki [między palcami u rąk]. Lekarze dokładnie nie ocenili stanu, jeden powiedział że być może jest to świerzb, drugi że to rumień. Tak więc pierwszy przypisał maść Cromaiton, zaś drugi maść z Hydrocortizonem. Załączam zdjęcia, z tym dziadostwem, na rączce i na stopie. Pomocy

zdjęcie 1

zdjęcie 2

• Dodano: 21-07-2010, 04:42
      •  
      •  
      •  

Świąd skóry to poważna choroba. Dowiedz się wszyszystkiego na ten temat:

Podaję link: http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,518,swierzb,from-user

• Dodano: 29-07-2010, 14:45
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam,

udało mi się pozbyć swędzącego przyjaciela w bardzo prosty, aczkolwiek wymagający trochę energii, sposób. Na początku gdy dowiedziałem się, że to świerzb Pani dermatolog przepisała mi Crotamiton w płynie i w maści. Tygodniowa kuracja, bez kąpieli (wedle zaleceń dermatolog i ulotki z opakowania) było bardzo męczącym procesem. Niestety nie polecam. Nic nie dająca męczarnia. Świerzbik rozwijał się, nie przejmując się atakiem Crotamitonem z mojej strony smile Radzę więc takiego dermatologa przeszkolić i poprosić o wypisanie recepty na Infectoscab 5% krem (Permethrinum). Maść ta jest na receptę i kosztuje około 50 zł za 30 gramową tubkę. A oto sposób w jaki pozbyłem się świerzbu: wszystko co było noszone w trakcie choroby do pralki (ubrania, pościel, bielizna), potem wyprasować dokładnie i na minimum tydzień izolacja od innych nieskażonych ubrań, pościeli etc. Świerzb poza organizmem ludzkim przeżywa max. 7 dni. Wyprasowałem wszystko, nawet łóżko. Dobrym rozwiązaniem jest także odkurzacz parowy, szczotka parowa, coś w tym stylu. Wieczorem po kąpieli, gdy już mamy wszystko wyprane i zmienioną pościel na czystą, smarujemy bardzo dokładnie całe ciało maścią Infectoscab. Jak się smarować mamy dokładnie napisane na dołączonej ulotce. idziemy spać. Po 12 godzinach od nasmarowania można ponownie wziąć kąpiel. Może jeszcze swędzieć tu i ówdzie przez max. 2 tygodnie, ponieważ nasz organizm będzie się pozbywał martwych roztoczy. Najwięcej energii tak naprawdę kosztuje znalezienie apteki, która ma na stanie, bądź może zamówić ten lek. Można go także bez problemu wykupić w Niemczech na podstawie polskiej recepty. Nie ma z tym najmniejszych problemów. Jednak w Niemczech taka sama tubka (30gram) kosztuje około 30 euro. Nam się udało znaleźć Infectoscab w Polsce w aptece we Wrocławiu, przy ulicy Ślężnej, obok dworca PKS. Mówię nam, ponieważ problem dotyczył również mojej dziewczyny. I tak samo jak ja wyleczyła się wyżej opisaną metodą. Także z własnego doświadczenia mogę zapewnić, że pozbycie się świerzbu jest możliwe z maścią Infectoscab. Plusem jest też bardzo miła i odświeżona skóra po nasmarowaniu tą maścią. i nie słuchajcie tych co piszą, że leczą się kilka miesięcy, czy nawet rok. Widocznie robią to źle i niechlujnie. Porządne wysprzątanie wszystkiego, zarażone rzeczy wyizolować na tydzień, kąpiel, wysmarowanie się maścią, poswędzi max 2 tygodnie i po wszystkim. Ja już zapomniałem, że to miałem. Najgorsze jest tylko to, że człowiek nie ma pojęcia skąd to się wzięło :/ Pozdrawiam wszystkich leczących się i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
      • Dodano: 21-09-2010, 15:20
      •  
      •  
      •  
      •  
      "Najskuteczniejsza terapia maść Lyclear:

http://allegro.pl/item879393469_lyclear_dermal_cream_swierzb_wszy_lonowe.html

Usuwa świerzb po pierwszym użyciu. Nie ma nieprzyjemnego zapachu.
      Polecam!"

To nie wiem czy wiesz, że ta maść z Anglii na Allegro kosztuje ok 70-80 zł, a Infectoscab to jest TO SAMO i kosztuje w Polsce 40-50 zł. Podszkol się zanim zaczniesz wciskać ludziom kit.
      • Dodano: 15-01-2011, 20:59
      •  
      •  
      •  
      •  

zdjęcie 1

zdjęcie 2

• Dodano: 16-02-2011, 12:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja leczę świerzb u 5letniego synka już od września,i to niejest tak,że robię to niechlujnie.Za każdym razem stosuję się bardzo dokładnie do zaleceń lekarza.Dzisiaj byliśmy w Poznaniu,bo u nas w mieście niema możliwości przeprowadzenia kompleksowych badań.Dostałąm receptę na Infectoscab i kosztuje on około 70zł za 30gram.Szkoda mi synusia bo cały luty niechodzi do przedszkola. cry

Podobne dyskusje

Ankieta

Czerniak to?