użytkowników online: 4204

Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.9)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (171) Artykuły (23) Porady (27) Społeczność (548) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Benzacne – pomaga na pryszcze? [20]

• Dodano: 21-09-2010, 13:01
      •  
      •  
      •  
      •  
      Kupiłam maść Benzacne 5% wczoraj i jestem pod ogromnym wrażeniem! Nałożyłam go na wieczór i faktycznie, trochę wysusza skórę dlatego użyłam jeszcze kremu nawilżającego. Rano byłam mile zaskoczona, bo ubyło mi wągrów na nosie i brodzie i to tylko podczas jednej nocy! Rano powtórzyłam 'zabieg' myjąc dokładnie twarz i nakładając maść. Ja już widzę rezultaty. Krostki na czole są mniejsze, wągry jak już wcześniej pisałam tak samo. Pojedyncze pryszcze nie mają żadnych szans (; Dodam, że nie mam dużych problemów z cerą, ale ostatnimi czasy zaczęło mnie 'wysypywać' dlatego udałam się do apteki. Polecam wszystkim banzacne. Nie dość, że niedroga (zapłaciłam 9,30zł) to jeszcze skuteczna smile )))
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 31-10-2010, 19:39
      •  
      •  
      •  
      •  
      Kiedys uzywalem tej masci ale bez widocznych rezultatow, wiec poprosilem aby derm przypisal mi cos innego i tak padlo na Epiduo, z tej masci jestem juz bardzo zadowolony, co prawda smaruje sie dopiero 2 miesiace ale widac znaczaca poprawe wink
      • Dodano: 10-11-2010, 13:23
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mi benzacne pomaga. Jesli tylko cos mi sie pojawia na twarzy stosuje na noc benzacne a w ciagu dnia zwykly oxycort i po jakims czasie mam problem rozwiazany. Polecam...
      • Dodano: 23-11-2010, 17:34
      •  
      •  
      •  

Świąd skóry to poważna choroba. Dowiedz się wszyszystkiego na ten temat:

Podaję link: http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,518,swierzb,from-user

• Dodano: 06-12-2010, 21:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      mi akurat ten specyfik nie pomógł, pomogła mi dopiero izotretynoina, a konkretniej kapsułki Aknenormin. brałam je przez pół roku i na dobre pozbyłam się trądziku - polecam na poważne problemy z krostami.
      • Dodano: 01-06-2011, 10:59
      •  
      •  
      •  
      •  
      witajcie... obiecałam sobie w lato że jeśli poprawi się stan mojej cery- odrazu Wam o tym napisze bo wiem jak potrafi czuc sie osoba cierpiaca na tradzik i to w dodatku ten nie maly niestety... ja wygladalam tragicznie. ogolnie od zawsze mialam klopoty z cera ale nie az tak jak rok temu wlasnie w lato. totalnie mnie wysypalo na brodzie, czole, kolo uszu czasem nawet na szyi.... ( że na dekolcie i na karku to już wiadomo..;/) nie chcialam nigdzie wychodzic, mialam totalna zalamke. stracilam pewnosc siebie, czulam sie gorsza od innych... frown wkoncu kupilam sobie benzacne 5%. poczatkowo przy stosowaniu tej masci troche piekla mnie skóra ale uparłam sie ze musi mi pomoc.... uzywalam tej masci na noc a ze nie moglam znesc widoku czerwonych krostek, to po wyschnieciu tej masci krostki dodatkowo pokrywalam cienka warstwa masci cynkowej, nie w tubce ale w okraglym pudeleczku( jest mniej plynna i sie lepiej zasusza..) trzeba byc cierpliwym, naprawde uwierzcie, nawet jesli na poczatku macie wrazenie ze wasza cera wyglada moze bez zmian lub troszku gorzej... naprawde warto.. u mnie powoli efekty bylo widac moze po okolo miesiacu- nie pamietam nawet dokladnie... ale wiem ze we wrzesniu po powrocie doszkoly wszystkie pryszcze zeszly... oczywiscie do tej pory pojawiaja sie jakies pojedyncze ale mi juz az tak nie przeszkadzaja bo pamietam jaka tyragedie mialam wtedy.... do tej pory smaruje twarz ta mascia, nawet gdy nie ma krostek( tak na wszelki wypadek) smile a na dzien uzywam kremu nawilzajacego... czasem robie sobie przerwy 3 dniowe od benzacne zeby skora troche odpoczela i po takiej przerwie masc potem dziala nawet lepiej... teraz lacznie z ta mascia dodatkowo od 3 juz miesiecy biore belisse cere, i 3 razy dziennie pije herbate z bratka ktora oczyszcza organizm... naprawde ja polecam, kosztuje ok 5zl a aptece bez recepty, podobnie jak belissa... ogolnie pije wiecej wody bo wiem teraz jak wazne jest odzywianie sie przy cerze problemowej... acha jeszcze jedno- mozliwy jest przez trzy pierwsze miesiace stosowania belissy i herbaty z bratka niby jakis wysyp spowodowany oczyszczaniem organizmu... u mnie nie bylo go ale to moze zalezy od organizmu bo na ten temat akurat slyszalam rozne opinie... ale niech was to nie zrazi... oczyszczenie organizmu z toksyn to podstawa przy leczeniu tradziku bo powierzchowne leczenie go to tylko maly drobiazg- trzeba zwalczac od srodka. a jesli chodzi o moja pewnosc siebie- niestety teraz musze nad nia pracowac bo moj tradzik niestety bardzo wlynal na moja pewnosc siebie.... ale mam nadzieje ze z czasem i z tym sobie poradze... takze trzymam za was kciuki... dobrze pamietam jak sie teraz czujecie, ze nie macie juz byc moze sil czekac na efekty... ale naprawde warto uzbroic sie w cierpliwosc.. ja nie zaluje smile :***
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 13-10-2011, 10:59

wiadomość usunięta z powodu naruszenia regulaminu Forum

treść wiadomości zachowana w archiwum

• Dodano: 13-10-2011, 11:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      Pamietam jak ten krem/zel byl po 30zl
      smile a teraz to co? Kupa.. nie ma pieniazkow 7 zl wiec napewno wam pomoze taka pomoc jaka cena szczerze polecam ACNE DERM!!! exclaimexclaimexclaimexclaim
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 23-10-2011, 14:00
      •  
      •  
      •  
      •  
      Benzacne jest niedrogą maścią, ale naprawdę działa. Miałam wielkie problemy z trądzikiem, pryszczami. Głównie na policzkach miałam stany zapalne. Wstydziłam się wychodzić z domu a już na pewno nie dawałam się nikomu dotknąć po twarzy. Naprawdę wyglądałam okropnie :/ Przez pół roku nie mogłam znaleźć sposobu na swoją cerę (byłam u dematologa ale to co mi przepisał nie pomagało. pamiętam że acne derm też stosowałam ale nie przyniósł efektów) i w końcu trafiłam na benzacne. Na początku kupiłam ten słabszy, ale ponieważ nie podrażniał mi skóry ani nie wysuszał kupiłam mocniejszy. Do tego kupiłam tez tonik benzacne. Bardzo powoli, ale było coraz lepiej. Teraz po 3-4 miesiącach zostały mi już tylko praktycznie lekkie zaczerwienienia, ale i one zaczynają znikać. Jeszcze pół roku temu nie potrafiłam sobie wyobrazić swojej twarzy bez tego syfu, a teraz naprawdę naprawdę moja twarz jest gładka. Gorąco polecam, należy jednak pamiętać, że na efekty trzeba czekać cierpliwie i być wytrwałym.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 02-02-2012, 23:10
      •  
      •  
      •  
      •  
      Na początku gdy użyłam Benzacne byłam nieco zawiedziona- taki chwalony a mi nie mógł pomóc.
      Nie wiem co się stało, ale od tego tygodnia zaczął działać, ot tak ;].
      Dwa dni i nie mam problemu z pryszczem, jeśli nałoży się cienką warstwę to dodatkowo 'ukrywa', że staje się zdecydowanie mniej widoczny.
      POLECAM każdemu! ! ! smile 5/5
      • Dodano: 03-02-2012, 22:59
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam, jesli ktos naprawde ma problem z łojotokiem i ciągłymi pryszczami na twarzy plecach to polecam komplex witamin z firmy nuskin lifepak
      https://www.nuskin.com/content/nuskin/pl_PL/products/pharmanex/scs_certified_products/85283631.html
      oraz marine omega
      https://www.nuskin.com/content/nuskin/pl_PL/products/pharmanex/nutritionals/85283536.html

zacząłem to brać i po 10dniach wszystkie pryszcze co miałem na plecach i łojotok znikł z twarzy. 15lat mialem pryszcze i nie potrafilem sobie z nimi poradzić żele do twarzy zmiana diety i nic. a tak naprawde te pryszcze to toksyny ktore się gromadzą w Twoim organizmie. poprzez przyjmowanie tych tabletek wszystko znika. bralem przez 2miesiace i miesiąc przerwy mialem i nic nie powrociło, ale biore nadal bo jest to swietny zestaw witamin choc kosztuje bardzo duzo to jednak miec twarz i plecy gładziutkie jak aksamit majac 30lat to jest warto wydac kase. zadne zele kremy nic Ci nie dadzą jesli toksyny w wątrobie sie gromadzą - trzeba zacząc oczyszczać swoje ciało od środka.

Pozdrawiam
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: