użytkowników online: 4204

Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.9)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (171) Artykuły (23) Porady (27) Społeczność (548) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Benzacne – pomaga na pryszcze? [20]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 03-02-2012, 22:59
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam, jesli ktos naprawde ma problem z łojotokiem i ciągłymi pryszczami na twarzy plecach to polecam komplex witamin z firmy nuskin lifepak
      https://www.nuskin.com/content/nuskin/pl_PL/products/pharmanex/scs_certified_products/85283631.html
      oraz marine omega
      https://www.nuskin.com/content/nuskin/pl_PL/products/pharmanex/nutritionals/85283536.html

zacząłem to brać i po 10dniach wszystkie pryszcze co miałem na plecach i łojotok znikł z twarzy. 15lat mialem pryszcze i nie potrafilem sobie z nimi poradzić żele do twarzy zmiana diety i nic. a tak naprawde te pryszcze to toksyny ktore się gromadzą w Twoim organizmie. poprzez przyjmowanie tych tabletek wszystko znika. bralem przez 2miesiace i miesiąc przerwy mialem i nic nie powrociło, ale biore nadal bo jest to swietny zestaw witamin choc kosztuje bardzo duzo to jednak miec twarz i plecy gładziutkie jak aksamit majac 30lat to jest warto wydac kase. zadne zele kremy nic Ci nie dadzą jesli toksyny w wątrobie sie gromadzą - trzeba zacząc oczyszczać swoje ciało od środka.

Pozdrawiam
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 23-07-2009, 17:42
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam wszystkich, mam pytanie i zarazem prośbę. Ciągle wyskakują mi jakieś pryszcze na twarzy, szczególnie na czole, próbowałam jakichś domowych sposobów, łącznie z cebulą... toników i maści, ale wracają ciągle. Szukałam czegoś dobrego w Internecie i znalazłam wątek o Benzacne http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=88694&highlight=benzacne&page=2

Dużo osób pisze tam, że działa, ale chciałam się spytać czy ktoś go stosował, na forum konkretnie dermatologicznym, czy rzeczywiście pomaga, pryszcze schodzą? Jak go stosować, żeby pomogło? Będę wdzięczna za wszystkie opinie smile

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 24-07-2009, 16:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja tez stosowalam ten zel i mi pomoglo. Tylko nalezy pamietac, zeby stosowac go miejscowo, a dodatkowo uzywac kremow nawilazajacych, np. krem ViCHY, to nie bedzie problemu z wysuszeniem tych miejscy, bo on na takiej zasadzie dzialaicon_smile.gif, sam zel stosuj na noc. Dodatkowo mozesz myc buzie woda mineralna a nie kranowa, na pewno dobrze to wpłynie na twoja cere.
      • Dodano: 29-07-2009, 11:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      pamietaj ze sa do wyboru dwa, roznia sie stezeniem substancji aktywnej, ktora jest nadtlenek benzoilu, jeden jest 5% a drugi 10%, zacznij od tego słabszego, a dopiero potem w razie porzeby kup 10%, rozne sa typy cery, mi pomogl ten mocniejszy ale moze dla ciebie wystarczajacy bedzie ten 5%, powodzenia icon_smile.gif
      • Dodano: 29-07-2009, 14:15
      •  
      •  
      •  
      •  
      a jak pójdę do lekarze to przepisze mi to bez problemu?
      • Dodano: 31-07-2009, 11:41
      •  
      •  
      •  
      •  
      lekarz nie musi ci przepisywac Benzacne bo on jest do kupienia w aptece bez recepty, natomiast zawsze mozesz się z lekarzem skonsultowac bo to na pewno nie zaszkodzi
      • Dodano: 16-08-2009, 20:25
      •  
      •  
      •  
      •  
      Cerabit to jest suplemet diety i napewno nie trzeba brać recepty zawiera ziele bratka co sprzyja zwalczaniu pryszcza i hamuje powstawanie nowych
      • Dodano: 25-08-2009, 10:07
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mi to nie pomogło, ale tak bywa, iż jednemu pomoże innym nie. Ja dostałam od p. dermatolog aknymecin i do tego przemywam twarz żelem Cerabit. Cera wygląda już po 3 tygodniach troszkę lepiej.
      • Dodano: 25-08-2009, 17:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja też stosuję Cerabit tylko że cały zestaw żel i kapsułki. Dla tłustej cery naprawdę pomaga
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 01-12-2009, 23:17
      •  
      •  
      •  
      •  
      Pomaga!! pierwszy raz mam taka cere od dawna, a uzywam od niecalego tygodnia
      • Dodano: 03-03-2010, 15:15
      •  
      •  
      •  
      •  
      na mnie to zadziałało! ja nie mam dużego problemu z trądzikiem, pojedyncze pryszcze ale wystepujące dość czesto cry od tygodna stosuje benzacne 5% i powiem ze efekty widac juz od pierwszego dnia smile teraz moja skora troszke sie przesuszyła od jego stosowania, ale stosuje tylko na noc a na dzien użuwam kremu nawilżającego i jest ok. mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej.pozdrawiam
      • Dodano: 13-04-2011, 07:21
      •  
      •  
      •  

Masz problem ze suchą skórą? Zobacz tą poradę, napewno rozwieje wiele wątpliwości:

http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,339,suchosc-skory,from-user

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: