użytkowników online: 4204

Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.9)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (171) Artykuły (23) Porady (27) Społeczność (548) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Guzki, obrzęk i świąd palców u stóp [28]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 21-02-2012, 19:41
      •  
      •  
      •  
      •  
      Hej.Szukalam,pytalam az w koncu znalazlam cos co moglo by byc przyczyna,choroba nazywa sie zanokcica.Poczytalam troche o tym na internecie i objawy sie zgadzaja.Zaraz po tym kupilam szare mydlo i mocze nogi.Mam nadzieje ze pomoze.Pozdrawiam wszystkich
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 12-01-2009, 15:12
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam

Mam dosyć nietypowy problem dotyczay palców moich stóp, dokładnie jednego u lewej i jednego u prawej stopy. Zaczęło sie od jednego palca, napierw świąd,zaczerwienienie na zewnetrznej stronie palca,zaraz ponizej nasady paznokcia( nie na opuszku!!) potem pojawiło sie cos w rodzaju guzka, bąbla bez zadnych wycieków ropnych itp, dość twardy, przypominał raczej ukąszenie owada, dodaje że przy tym cały palec spuchnął dość znacznie! opuchlizna po jakimś czasie nieco zeszła ale nadal palec jest większy niz powinien i nadal są na nim już nieco mniejsze bąble, to trwa już ok 3 tygodni i zauwazyłam że na palcu u lewej nogi zaczyna się dokładnie to samo, nie wiem co robić, czym to smarować żeby zeszło całkiem, i co to wogóle jest, nie sądze żeby była to grzybica ani świerzb, może jakaś alergia?

Bardzo proszę o pomoc, jeśli ktos miał podobny problem lub wie co to może być i jak to wyleczyć! z góry dziekuje za pomoc!!!
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 6 głosów
      Oddano 6 głosów
      • Dodano: 12-02-2009, 09:43
      •  
      •  
      •  
      •  
      to od zimna i wilgoci..mam ten sam problem icon_frown.gif niestety na palcach prawej reki, opuchlizna schodzi troszke w ciagu dnia..ale co rano budze sie z napuchnietymi palcami, mozesz smarowac kremem poprawiajacym krazenie..choc niewiele pomaga..
      • Dodano: 13-02-2009, 08:45
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja mam to samo od ponad tygodnia! na pewno nie jest to od zimna, wydaje mi sie ze to jest jakieś zapalenie. palec jest cały czerwony, nabrzmiały, boli i swędzi...

Wiecie już może co to jest??
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 21-02-2009, 16:38
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja mam tak samo...Nie wiem co to może być icon_frown.gif Jeśli ktoś sie już zorientował w tej sprawie, niech udzieli jakiś informacji...Bardzo proszę...
      • Dodano: 21-02-2009, 16:39
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja mam tak samo...Nie wiem co to może być icon_frown.gif Jeśli ktoś sie już zorientował w tej sprawie, niech udzieli jakiś informacji...Bardzo proszę...
      • Dodano: 22-02-2009, 18:20
      •  
      •  
      •  

Masz problem ze suchą skórą? Zobacz tą poradę, napewno rozwieje wiele wątpliwości:

http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,339,suchosc-skory,from-user

• Dodano: 23-02-2009, 20:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja tez to mam od tygodnia odkad kupilam sobie skarpetki z palcami i ich przed ubranieniem nie wypra łam tylko takie załozyłam icon_frown.gif Najpierw myslałam ze to jest zwiazane z rzucaniem palenia a potem ze mam grzybice.Ponoc to alergia.Ale na co ?pirun wie icon_cry.gif Pozdrawiam wszystkie swedzace stopki.
      • Dodano: 23-02-2009, 20:03
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja tez to mam od tygodnia odkad kupilam sobie skarpetki z palcami i ich przed ubranieniem nie wypra łam tylko takie załozyłam icon_frown.gif Najpierw myslałam ze to jest zwiazane z rzucaniem palenia a potem ze mam grzybice.Ponoc to alergia.Ale na co ?pirun wie icon_cry.gif Pozdrawiam wszystkie swedzace stopki.
      • Dodano: 23-02-2009, 20:03
      •  
      •  
      •  
      •  
      • Dodano: 01-03-2009, 18:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      Hej, to ja rozpoczęłam ten wątek!

Nie dotarłam w końcu do lekarzaicon_smile.gif, jestem za granicą, nie chciałam iść do lekarza ogólnego a do specjalisty to cała przygoda się dostać.

Na szczęście problem sam się rozwiązałicon_smile.gif

Z tego co udało mi się dowiedzieć najprawdopodbniej był to wyprysk alergiczny (egzema), objawy następują po kontakcie z aalergenem a jest ich tyle że naprawde cięzko ustlić co tak naprawde jest przyczyną, jak najbardziej moga to być włókna sztuczne, np rajstopy, skarpety itp,u mnie prawdopodobnie właśnie od skarpet się zaczęło, odkąd przestałam je zakładać moje stópki powoli sie zagoiły, teraz nie ma już śladu po alergii.

Dodam jeszcze że próbowałam smarować maścią z hydrokorylonem i niewiele pomagało, zaprzestałam stosować jakiekolwiek smarowidła i przeszło!

Mimo wszystko jesli ktoś odwiedził lekarza i ma diagnozę (być może ja sie myle) to niech pisze biggrin

Pozdrawiam
      • Dodano: 25-06-2009, 01:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      mam taki sam objaw w lewym małym palcu w lewej dłoni. tak mnie to wkurza że chyba jutro pójdę do lekarza, jak się z tego wyleczę to napiszę co to było.

Pozdrawiam wszystkich.

Podobne dyskusje

Ankieta

Czerniak to?