użytkowników online: 4204

Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.9)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (171) Artykuły (23) Porady (27) Społeczność (548) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

czerwony po wypiciu alkoholu [35]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 09-02-2012, 23:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      zamiast pepsyny chodziło mi o ranitydynę smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 04-10-2008, 23:11
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam jestem tu nowy i mam taki problem .Mianowicie po wybiciu alkoholu na twarzy robie sie czerwony jakbym miał ze 100stopnni temperatury .wszystkie rany blizny czy pryszcze robia sie czerwone i to mnie strasznie przeraza.Moja twarz wyglada strasznie po wypiciu chocby jednego piwa.Moje pytanie brzmi co to jest ?czy mogę to jakoś wyleczyć czy nawet zbadać się jakoś itd proszę o pomoc.Dodam że te dziwne objawy przyszły wraz z wiekiem byłem młodzy i jak piłem nie miałem z tym problemów.Z góry dzieki za odpowiedz.Prosze pomózcie mi!!!
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 58 głosów
      Oddano 58 głosów
      • Dodano: 04-10-2008, 23:38
      •  
      •  
      •  
      •  
      troszke dopisze własnie koncze trzecie piwko i obserwuje cały czas swój organizm,na dłoniach pojawiają sie czerwne plamy,na ramionach dostałem takich czerwonych plam,na plecach widac wszsytkie pryszcze poniewaz zrobiły sie takie czerwone tak jak by sie swieciły icon_smile.gifpatrząc teraz na moje czoło to jak bym miał jakis wysiew pryszczy poprostu wyglada to tragiczne całe czoło mam w czerwonych kropkach ..Czy jestem uczulony na alkohol co mam robic zeby próbowac sie tego pozbbyc.A dodam jeszcze że od pasa w dół bez zmian nic sie niedziej na nogach nie mam ani jednego czerwonego punktu icon_smile.gif
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 8 głosów
      Oddano 8 głosów
      • Dodano: 06-10-2008, 08:56
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja mam to samo ale jestem dziewczyna po alkoholu wychodza mi palmki czerwone na rekach na szyji po pol godzinie jakos schodza nie wiem widocznie naczynka sierozszerzaja przez alkohol i tak to juz jest raczej nie ma na to jakiejs rady w postaci srodkow farmakologicznych
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      • Dodano: 26-10-2008, 22:33
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam to samo, ale dzieje sie to tylko czasem. Zazwyczaj po spozyciu czegos kalorycznego (zarcie z McDonald's, mieso z grilla itp). Do tego, zanim pojawia sie czerwone plamy na twarzy czuje jak by alkohol w wydychanym powietrzu. Taki dziwny smak i uczucie w nosie...
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 08-12-2008, 14:54
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam 25 lat i od jakiegoś czasu identyczny problem. Kiedyś nic mi nie dolegało. Najlepsze jest to, że zawsze po około 30min. plamy znikają i to nie ważne czy pije dalej czy nie. Jak do tej pory nie znalazłem na to żadnej rady a tez już słyszałem tysiące - problemy z wątrobą, problemy z krążeniem etc.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 26-12-2008, 16:10
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam to samo. Szczególnie plam dostaje np: na imieninach, świętach, weselach tzn. wszędzie tam gdzie siedzę, sporo jem i piję alkohol (wódka). Plamy zaczynają się na twarzy, później przechodzą na ręce itd. Jak pijemy z kolegami na tak zwanym prześwicie, albo jak nic nie jem to nic mi się nie dzieje, nawet po kilku dniach spożywania. Nie wiem co to może być uczulenie, wątroba ? Mam 22 lata.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 13 głosów
      Oddano 13 głosów
      • Dodano: 04-01-2009, 21:23
      •  
      •  
      •  
      •  
      No ja też mam ten sam problem co wszyscy. Właśnie jestem po 0.5 i dostałem plam na twarzy i na klatce piersiowej oraz na barkach no i oczywiscie na pryszczach biggrin Wykąpałem sie, polezałem w wannie i i po 30 po woli zeszlo icon_wink.gif A czasami jak pije to mogę pić wóde do,,upadłego'' i jest wszystko w porządku. Cholera wie co z tym zrobić ...
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów
      Oddano 5 głosów
      • Dodano: 11-01-2009, 17:23
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam-u mnie te plamy pojawily sie niedawno-mam 35 lat-ale wystepuja po wypiciu wiekszej ilosci alkocholu, chociaz nie zawsze i niestety ostatnio po kazdej goracym prysznicu, wyczytalem w necie ze to zjawisko lubi osoby nerwowe-ponoc nalezy unikac kawy,czekolady tlustego jedzenia,goracych potraw stresow, ja ostatnio zauwazylem poprawe kiedy od 2 tygodni zamiast jezdzic autem do pracy chodze na pieszo-30 minut szybkim krokiem w jedna strone-co daje godzine dziennie-czuje sie lepiej i cera troche sie poprawia,no i jedna kawka dziennie zamiast 2,3-pozdrawiam
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 31-01-2009, 20:43
      •  
      •  
      •  
      •  
      icon_evil.gif witam mam ten sam problem i wyczytałem żeby pić wapno CA to prawdopodobnie nie bedzie czerwonych plam bo to chyba jakiś rodzaj uczulenia .
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 31-01-2009, 20:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      icon_evil.gif witam mam ten sam problem i wyczytałem żeby pić wapno CA to prawdopodobnie nie bedzie czerwonych plam bo to chyba jakiś rodzaj uczulenia .
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów
      Oddano 5 głosów
      • Dodano: 27-09-2010, 10:08
      •  
      •  
      •  

Masz problem ze suchą skórą? Zobacz tą poradę, napewno rozwieje wiele wątpliwości:

http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,339,suchosc-skory,from-user

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: