użytkowników online: 183

Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.9)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (171) Artykuły (22) Porady (27) Społeczność (547) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

blizny po laserze frakcyjnym! [5]

• Dodano: 23-07-2010, 21:21
      •  
      •  
      •  
      •  
      4 miesiące temu poddałam się zabiegowi jakim jest laser frakcyjny,w celu usunięcia blizn potrądzikowych na policzkach.Do miesiąca skóra była ładnie naciągnięta i w lepszej kondycji,natomiast póżniej straciła jędrność i blizny zaczęły być znowu bardziej widoczne. Powróciłam więc po1,5 miesiąca po zabiegu do mikrodermabrazji domowej,aby przywrócić jej jędrność, zawsze super działała, blizny stawały się zupełnie niewidoczne na co najmniej 4 dni.Tym razem zadziałała odwrotnie,porobiły sie nowe blizny, a stare się pogłebiły i porozszerzały ! Teraz minęły prawie 4 miesiące a skóra jest cienka,i każde podrażnienie jakimkolwiek pilingiem powoduje rozszerzanie się blizn .Nie mam pojęcia co się stało i kiedy skóra się zregeneruje,wiem tylko jedno, że ten zabieg to najgłupsze posunięcie w moim życiu!Ponieważ nie pomógł ale zaszkodził.Proszę o porady dlaczego tak się dzieje i co stosować,aby polepszyć stan skóry?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 08-03-2011, 08:39
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja też mam ten problem, byłam na fraxelu 4 miesiace temu i blizny nowe sie pojawiaja - nie wiem o co chodzi, oczywiscie lekarz wykonujacy zabieg nie widzi już problemu i zaleca dalsze zabiegi. też żałuje że kiedykolwiek wykonałam ten zabieg. Napisz prosze jak sobie radzisz z tym - może skontaktuj sie i porozmawiamy - mamy w końcu ten sam problem.
      • Dodano: 22-03-2011, 20:57
      •  
      •  
      •  

Masz problem ze suchą skórą? Zobacz tą poradę, napewno rozwieje wiele wątpliwości:

http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,339,suchosc-skory,from-user

• Dodano: 06-04-2011, 10:15
      •  
      •  
      •  
      •  
      proszę o kontakt na forum osoby które mają blizny po laserze fraxel - ja sie w tej grupie niestety znalazłam i mam duzy problem - cera sie z dnia na dzień pogarsza - nie wiem gdzie szukać pomocy
      • Dodano: 13-10-2011, 14:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      dziewczyny czytam co napisałyście i przyznam że mnie to zaskoczyło, może to kwestia wykonania? ja korzystałam z fraxelu w spa cece w warszawie, znam kilka osób które również i nikomu nic takiego się nie działo, wrecz przeciwnie, u mnie np wszystko jest ok, jest poprawa. Może to też indywidualna sprawa, ale wg mnie wybór dobrych specjalistów tez jest nie bez znaczenia. sama miałam blizny jeszcze po trądziku sprzed kilku lat i ładnie mi zredukowało
      • Dodano: 31-10-2011, 12:30
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam
      Ja również miałam robiony zabieg laserem dwa razy.Po pół roku wyszły nowe blizenki. Teraz wyglądam jeszcze gorzej niż przed zabiegiem.Nigdy tego nie powtórzę. Czytałam tylko że blizny tworzą się jak jest zbyt duża ingerencja w skórę, źle dobrane parametry do stanu skóry.Już nie wiem co wypróbować żeby jeszcze gorzej nie wyglądać. Pozdrawiam.

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?