Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.9)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (171) Artykuły (22) Porady (27) Społeczność (547) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Nasilony trądzik [11]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 31-01-2012, 22:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja stosuję epiduo.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 27-11-2009, 08:51
      •  
      •  
      •  
      •  
      od wielu lat walczę z trądzikiem na twarzy zwłaszcza z wielkimi stanami zapalnymi w okolicach żuchwy i brody który znacznie nasiliły się około roku temu w tamtym okresie zauważyłam także ze na szyi oraz pod żuchwą mam powiększone węzły chłonne które były zapalne obecnie sa zwłóknione ale ciągle powiększone od czasu do czasu gdy na twarzy pojawiają mi się bolesne duże ropne gule węzły pobolewają czy faktycznie powiększenie wezłów moze mieć związek z ciągłym stanem zapalnym na twarzy? dodam ze miałam wykonane praktycznie wszystkie badania wymazy z gardła morfologie tarczyce rtg klatki toxoplazmoze itp itd i nic nie wysżło..
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów
      Oddano 5 głosów
      • Dodano: 27-11-2009, 11:30
      •  
      •  
      •  

Świąd skóry to poważna choroba. Dowiedz się wszyszystkiego na ten temat:

Podaję link: http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,518,swierzb,from-user

• Dodano: 27-11-2009, 14:08
      •  
      •  
      •  
      •  
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 27-11-2009, 16:17
      •  
      •  
      •  
      •  
      jadłam juz leki i na grokowca i wszelkie antybiotyki maści i wszystko jest nieskuteczne obecnie jestem po zrobieniu badań wątroby trójglicerydów cholesterolu itp i prawdopodobnie od grudnia zaczynam kuracje isotekiem
      • Dodano: 27-11-2009, 16:18
      •  
      •  
      •  
      •  
      moim pytaniem nie jest to jak wyleczyć trądzik tylko czy trądzik może powodować reakcję węzłów chłonnych podżuchwowych i szyjnych?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 15-12-2009, 20:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      może - u mnie wywołuje
      każdy ropny pryszcz (a pojawiają mi się ok. 3-4 razy na miesiąc - trądzik ropowiczy) powoduje bolesne powiększenie węzła po tej stronie, po której "wykwita". Najgorsze, jak wychodzą na brodzie i momentalnie odzywają się węzły pod żuchwą, a te bolą jak diabli. Leczyłam się tetralysalem - bez powodzenia, wszystko wróciło, teraz zaczynam brać anty-tabsy, może spróbuję alveo albo czegos podobnego. Lekarz, kiedy mu o tych mówiłam, nie skomentował. Dziwne.
      • Dodano: 16-12-2010, 17:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      na naprawdę silny trądzik polecam leki z izotretynoiną, czyli retinoidy doustne, np. Aknenormin. ja łykałam te tabletki przez 7 miesięcy, bo moja buzia, dekolt i plecy były w okropnym stanie - całe usiane krostami i grudkami, które bolały. no i po kilku bezskutecznych kuracjach w końcu trafiłam na lekarza, który powiedział, że pomóc mi może tylko ten Aknenormin. no i faktycznie - pomogło. dzisiaj, po 7 miesiącach mam buzię bez pryszczy i krost, aż nie wierzę, że jeszcze niedawno wyglądałam tak okropnie.
      • Dodano: 31-12-2010, 18:47
      •  
      •  
      •  
      •  
      Hej, osobiście polecam Epiduo, jest to żel na receptę, który mi bardzo pomógł. Po jakiś 3 miesiącach smarowania widać wyraźne efekty. Do tego smarowałam się kremami nawilżającymi aby trochę nawilżyć cerę. No i do tego trzeba trzymać odpowiednią dietę a jako że jestem uzależniona od czekolady to miałam z tym drobny problem ale teraz jest okej ^^
      • Dodano: 31-01-2011, 21:30
      •  
      •  
      •  
      •  
      Hej, ja na silny trądzik stosuje żel epiduo od jakiś 2 miesięcy zapisał mi go mój dermatolog i powiedział że powinien mi pomóc, też mam taką nadzieje na razie jest bardzo dobrze, mam 18 lat a z trądzikiem zmagam się od jakiś 4 lat mam nadzieję że w końcu się tego pozbędę ^^ chciałbym w końcu jakieś ładne panie poznać ;p
      • Dodano: 03-02-2011, 10:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam,

Ja walcze z tym paskudztwem już 8 lat. Zapraszam na mojego bloga http://walczeztradzikiem.blog.pl/
      Tam dzień po dniu pisze co robie i jak mi idzie.

Marta
      • Dodano: 03-02-2011, 14:39
      •  
      •  
      •  
      •  
      co stosujecie na trądzik ?

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: