Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.9)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (171) Artykuły (22) Porady (27) Społeczność (547) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

ziarniniak grzybiasty [34]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 08-03-2012, 22:15
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam, chciałam sie spytac, czy ktos z Panstwa leczyl sie badz byl diagnozowany w obrebie wojewodztwa kujawsko-pomorskiego. Szukam teraz miejsca do potwiedzenia MF (chcialabym oby to nie bylo to, ale coz....). gdzie mozna isc z takim podejrzeniem, do jakiego lekarza? gdzie sie leczyc. jesli nie w woj. kuj-pom to moze polecicie kogos w w-wie?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 15-10-2007, 17:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      Szukam ludzi którzy chorują na tą chorobę. Prosze może ktoś sie odezwie.

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 03-11-2007, 00:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      Cześć, jeszcze nie wiem czy choruję na tą chorobę - wynik mojego badania histopatologicznego jest niejednoznaczny i wskazuje na trzy mozliwości - jedną z nich jest właśnie ziarniniak grzybiasty. Jeśli chcesz się do mnie odezwać - napisz maila ada1979@gazeta.pl
      • Dodano: 03-11-2007, 00:19
      •  
      •  
      •  

Czy wiesz, że świąd skóry może doprowadzić do powstania wtórnych zmian na skórze:

http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,191,from-user

• Dodano: 03-11-2007, 00:20
      •  
      •  
      •  
      •  
      Cześć, jeszcze nie wiem czy choruję na tą chorobę - wynik mojego badania histopatologicznego jest niejednoznaczny i wskazuje na trzy mozliwości - jedną z nich jest właśnie ziarniniak grzybiasty. Jeśli chcesz się do mnie odezwać - napisz maila ada1979@gazeta.pl
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 03-11-2007, 17:55
      •  
      •  
      •  
      •  
      wyslałam ci meila
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 20-01-2008, 23:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      moja mama właśnie umiera na te chorobe,bo lekarze nie umieją jej leczyc,bo tak jak u ciebie badania z ponad 20 wycinków nie wykazują jednoznacznie.pozdrawiam,podałam emeila i gg.

ile będę mogła to doradze,bo już niedługo fakultet zrobię z tej choroby.[addsig]

fiolaa

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 14-03-2008, 10:37
      •  
      •  
      •  
      •  
      misia99 napisz do mnie esjot@punkt.pl chciałbym coś więcej wiedzieć o tej chorobie od praktyka i obserwatora.

Pozdrawiam Jerzy
      • Dodano: 16-04-2008, 12:04
      •  
      •  
      •  
      •  

20-01-2008 o 23:14, misia99 :

moja mama właśnie umiera na te chorobe,bo lekarze nie umieją jej leczyc,bo tak jak u ciebie badania z ponad 20 wycinków nie wykazują jednoznacznie.pozdrawiam,podałam emeila i gg.

ile będę mogła to doradze,bo już niedługo fakultet zrobię z tej choroby.
      • Dodano: 16-04-2008, 20:07
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam chętnie odpowiem na każde pytanie,lepiej może podam gaddu7826679,tak będzie łatwiej na bieżąco pytać i odpowiadać.pozdrawiam

fiolaa

• Dodano: 10-09-2008, 15:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      Do Misia99

Czy mogłabym prosić o kontakt na annaoda@poczta.onet.pl? Nie mam na razie dostępu do gadu-gadu, a bardzo mi zależy na kontakcie z kimś znającym tą chorobę z praktyki. Choruje mój tata (właściwie to nie diagnoza, ale podejrzenie lekarzy, ale wszystkie objawy są bardzo charakterystyczne)
      • Dodano: 08-11-2008, 14:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam wszystkich. Ja również choruję na ziarniaka. W 2000r miałam plamy na całym ciele. Przez pół roku leczona byłam na różne alergie, aż wreszcie trafiłam do kliniki w Katowicach. Tam zrobiono mi wycinek skóry i diagnoza: chłoniak skóry. Plamy miałam nawet na twarzy. Zastosowano przeróżne maści oraz światłoterapię (przez 4 miesiące dziennie od pół min, potem do 20min.). Jedyne objawy to te plamy- naciekowe też już i nawet guzowate. Badania "całego mojego środka", łącznie ze szpikiem niczego niepokojącego na szczęście nie wykazały. Miałam rente 2 lata, potem jeszcze 8 mies zasiłek chorobowy. Choroba utrudniała mi pracę, ze względu na całe ciało w maściach oraz przez naświetlania(conajmniej 3 mies. co roku) Po prawie 4 latach choroba się cofnęła, z roku na rok tych plam coraz mniej. Jednak raz w roku leże w szpitalu na wszystkich badaniach, czy aby środek nie jest zaatakowany. Właściwie od 2 lat mam skóre jak niemowlak, nie poszłam na badania kontrolne, ale po nowym roku chyba sie zgłosze. Bo niestety przypomniałam sobie różne artykuły na ten temat, w których pisze, że niezależnie od przebiegu choroby, żyje się z nią do 15 lat i jestem troche przerażona, bo już 8 lat minęło... icon_cry.gif .Bardzo dobre w kuracju jest słońce, mam ogródek i dużo promyków staram się łapać. Tyle o mnie, ciekawi mnie, jak przebiega leczenie u innych i jak długo już z tym żyją. Zachorowałam w wieku 34 lat, obecnie mam 42 lata i chętnie bym jeszcze pożyła icon_wink.gif .

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: