użytkowników online: 183

Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.9)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (171) Artykuły (22) Porady (27) Społeczność (547) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Piekąca i zaczerwieniona moszna..pomocy !! [12]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 17-05-2012, 22:27
      •  
      •  
      •  
      •  
      do mycia tych miejsc proponuje zioła
      (kora dębu,skrzyp,dziurawiec,jałowiec)do natłuszczania maści rumiankowa nagietkowa a jak bardzo zaognione cynkowa po tygodniu takich zabiegów powinna być poprawa
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 11-09-2007, 17:39
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam

Od niedawna mam nieciekawy problem, na poczatku mialem na pachwinach jakies zmiany grzybiczne, niewielkie plamki ktore mnie swiedzialy i pod wplywem kremow powoli ustepuja, ale od kilku dni mam strasznie zaczerwieniona moszne ktora mnie piecze i swiedzi, az czasami ciezko mi sie poruszac i luszczy sie tam tez skora, pomozcie co to moze byc, strasznie mnie piecze, mialem to juz kiedys wczesniej ale nic mnie nie bolalo, bylem z tym u dermatologa i powiedzial mi ze to jakis zmiany wyprzeniowe, ale sam nie wiem, smaruje to masciami i zazywam leki przeciwgrzybiczne i narazie nic nie pomaga, skad sie takie cos u mnie moglo wziasc ? Czy jestem jedyny ?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 20-09-2007, 12:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      Siemka mam ten sam problem pomoglo ci cos ja samruje to mascia laticort i pije wapno biore witamine b kiedys to mialem bylem u lekarza przypisal jakis antybiotyk i pomoglo a teraz jakas przerwe maja i nie wiem czy wytrzymam jeszcze bo to swedzenie jest nie do zniesienia biggrin
      • Dodano: 20-04-2008, 12:35
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam dokladnie te same objawy, wczesniej mailem problemy z grzybica w tych okolicach tez w pachwinie, jednak dalje od dluzszego czasu mam zaczerwieniona moszne... nie mam pojecia dlaczego,
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 01-05-2008, 14:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      Z tego co wycztalem jest to ŁUPIERZ RUMIENIOWY
      • Dodano: 29-11-2009, 13:46
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam! ja mam podobny problem jakies plamki na zoledzi mialem czerwone pszedlem z tym do dermatologa i przepisal mi leki ktore nie pomogly wiec dal mi nastepne,tez bez poprawy wiec zmienil na nastepne ale od kilu dni skora na mosznie zrobila mi sie czerwonai i bardzo piecze ;( poszedlem znowu do lekarza powiedzial ze to stan zapalny dostalem masc,antybiotyk i zastrzyki 3 dzien uzywam tego i nie pomaga dalej piecze ;( a jest wekend i nie mam jak posc do lekarza prosze o pomoc
      • Dodano: 29-11-2009, 13:47
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam! ja mam podobny problem jakies plamki na zoledzi mialem czerwone pszedlem z tym do dermatologa i przepisal mi leki ktore nie pomogly wiec dal mi nastepne,tez bez poprawy wiec zmienil na nastepne ale od kilu dni skora na mosznie zrobila mi sie czerwonai i bardzo piecze ;( poszedlem znowu do lekarza powiedzial ze to stan zapalny dostalem masc,antybiotyk i zastrzyki 3 dzien uzywam tego i nie pomaga dalej piecze ;( a jest wekend i nie mam jak posc do lekarza prosze o pomoc
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 07-10-2011, 00:30
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam podobny przypadek bylem u dermatologa jakis czas temu poniewaz schodzila mi skora z moszny zapisał mi maść hydrocortisonum stwierdzając ze to podrażnienie skory po depilowaniu ale smarowalem tą maścia się 2 tygodnie i nic nie pomaga, skora dalej schodzi, jest zaczerwieniona i piecze a dermatologa mam w miescie dopiero za niecale 2 tygodnie, nie wiem co mam z tym zrobic moze mi ktos polecic jakas masc bez recepty albo cokolwiek co moglo by pomoc ?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 07-10-2011, 10:31
      •  
      •  
      •  
      •  
      Nie leczy się podrażnień hydrokortyzonem, ludzie...

kup maść tranową i maść alantan plus, powinno ładnie zejść, stosuj dwa razy dziennie, na wieczór i rano, dodatkowo możesz przemywać skórę naparem w koszyczków rumianku, to załagodzi pieczenie.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 09-10-2011, 12:29
      •  
      •  
      •  

Masz problem ze suchą skórą? Zobacz tą poradę, napewno rozwieje wiele wątpliwości:

http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,339,suchosc-skory,from-user

• Dodano: 11-10-2011, 14:27
      •  
      •  
      •  
      •  
      No to ja Wam powiem, ze nie wiem czy macie tak samo ale ja z tym walczę od kilku lat i byłem u dermatologów i w Koszalinie i w Szczecinie jak tam pracowałem i w Gorzowie teraz... wysycha i łuszczy mi się naskórek na mosznie, czasem swędzi, czasem nie, jest tak, że zaogni się, potem schodzi i np kilka dni jest w miarę ok i znów to samo... dermatolodzy nic nie wiedzą... kombinują jak jacyś wróżbici różne maści i robione i gotowe, i tłustsze i mniej tłuste i tak naprawdę ulgę miałem dwa razy - raz dała mi dermatolog maść ze sterydem Dermovate - zniknęło po jednym dniu, inna mi potem powiedziała, że w takich miejscach się nie smaruje taką maścią ze sterydami ale sama nic mądrego nie wymysliła, tu w gorzowie dostałem od pani dermatolog maść też ze sterydem Advantan i super znowu... a do tego na kilku wizytach milion innych maści i każda to gówno - co jakiśczas jak posmarowałem Advantanem to znikało a potem znów,... Advantan się skończył i się męczę - to musi być coś bardzo rzadko spotykanego skoro czwraty dermatolog nie umie sobie z tym poradzić inaczej niż sterydami!!!!!!
      • Dodano: 09-01-2012, 14:18
      •  
      •  
      •  
      •  
      Powiem Wam Panowie, że podobnie i u mnie! Pomagają tylko masci sterydowe, ale to pomoc krótkoterminowa bo po zaprzestanu stosowania wszystko powraca. Juz mam doś chodzenia do dermatologa, kupiłem sobie masć o nazwei CLOTRIMAZOL w cenie około 2,5-4 zł i tym smaruje. Od tamtej pory nie jest idealnie ale lepiej niż było! Efekt zauważalny juz po 2-3 dniach....
      Poza tym nie mam żadnej koncepcji...

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?