17-09-2007 o 19:59, gość :
witam wszystkich...ja dostalam curacne kilka dni temu i biore to od wczoraj...widze ze wiekszosc z Was nie ma powaznych efektow ubocznych z tej przerazajacej ulotki...ale mam pytanie...czy ktos z Was nosi soczewki kontaktowe i przez curacne oczy ich nie tolerowaly? i...czy moga od tego wystapic obnizenie lub podwyzszenie wagi albo jakies powazniejsze wady np sluchu wzroku itp? naprawde sie wahalam zanim sie zdecydowalam...aha...czy cwiczenie na maxymalnie wysilkowym wfie i sksach nie jest zabronione? tzn czy nie bede sie np zle czula? prosze doswiadczonych o rady i odpowiedzi;] pozdrawiam wszystkich i zycze duzo zdrowka, mam nadzieje ze ze mna tez bedzie ok

Hej! Ja nosze soczewki kontaktowe. W drugim tygodniu zaczely mi strasznie wysychac oczy... kupilam sobie sztuczne lzy i uzywam kiedy potrzeba. Poza tym oczy zaczynaja szczypac i bolec po pracy przy komputerze - polecam rano i wieczorem smarowanie zelem ze swietlikiem (po paru dniach ustepuja bole powiek i oczu). Sluchu, wzroku wad nie zauwazylam zadnych... waga tez sie nie podwyzsza, wiec nie martw sie. Co do cwiczen... poszlam na trening i po jakims czasie (bieganiu 10 minutowych) myslalam, ze umre...

jest bardzo kiepsko z tym... mocno obniza sie wydolnosc organizmu

... ale sks czy wf to nic w porownaniu z moimi treningami wiec mysle, ze ty nie bedziesz miala problemow

.
Co do ubocznych skutkow, zaczynaja bardzo bolec plecy i to, uwierz, przy sklonach i rozciaganiu bardzo

ale to bardzo przeszkadza... nie mozesz sie podniesc i caly czas ja musze smarowac sobie plecy jakimis zelami na bole...

. No i zrobila mi sie ta przebrzydla wysypka na rece... niby jest napisane, ze znika po jakims czasie ale moja robi sie coraz bardziej widoczna

.
cera poprawia mi sie szybko, musze smarowac non stop - po 2 godzinach przy ustach mam juz przesuszona. usta srednio smarowanie co godzine lub czesciej no i te zajady mi nie przeszly wciaz

.... wlosy za to przestaly mi sie przetluszczac. moge chodzic 3 dni bez mycia

. (szok, zawsze wieczorem juz mialam tluste 1 dnia). cerka ladnia, nic nie wyskakuje tylko sie goi

. nie wiem jak badania, jutro robie i zobaczymy (po 1 miesiacu) jak to tam z tymi tluszczami

.
pozdrawiam
Alicja
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź