Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.9)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (171) Artykuły (22) Porady (27) Społeczność (547) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Curacne [992]

• Dodano: 18-09-2007, 09:59
      •  
      •  
      •  
      •  

17-07-2007 o 09:19, gość :

Witam wszystkich!!

Zażywam Curacne od 7 tygodni. Na pocżatku przez pierwsze 2 tygodnie strasznie bolała mnie głowa, codziennie! Potem chyba oragnizm sie przyzwyczaił i jest ok. Teraz dopiero mam staszne bołe kręgosłupa i klatki piersiowej. No i oczywiście bardzo suche usta i skóra. Troche sie nawet z tego cieszę, bo zawsze miałam bardzo błyszcząca twarz. Jedyne co mnie na razie bardzo mocno wkurza to to że nie miałam miesiączki od momentu brania tego leku. Okres spóxnia mi sie już 3 tygodnie.Lekarz mówi, że Curacne nie ma wpłaywu na opóźnienie się okresu, a ja nigdy nie miałam takich problemów. Jestem pewna że to od tego diablestwa. Nie wiem co mam robić?????? W ciąży nie jestem na milion procent icon_frown.gif(( Pomóżcie, jeżeli któraś z Was też tak ma to proszę o wypowiedzi.

Pozdrawiam

Karolina
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 18-09-2007, 12:13
      •  
      •  
      •  
      •  
      Karolina może ten lek wysusza nie tylko skórę, a w ulotce coś o tym pisali tam spróbuj coś wyczytać bo lekarz Ci i tak nie powie żebyś tylko nie przerywała leczenia, ja już biorę pół roku tenże lek oczywiście jestem chłopakiem ale jeśli coś to pomogę, a może jak bierzesz ten lek tak krótko to odstaw na jakiś czas leki i zobaczysz czy to od tego, po prostu musisz się zagłębić w czytanie ulotki, pozdrawiam i życzę zdrówka...

icon_wink.gif
      • Dodano: 18-09-2007, 13:58
      •  
      •  
      •  
      •  

18-09-2007 o 12:13, gość :

Karolina może ten lek wysusza nie tylko skórę, a w ulotce coś o tym pisali tam spróbuj coś wyczytać bo lekarz Ci i tak nic nie powie żebyś tylko nie przerywała leczenia, ja już biorę pół roku tenże lek oczywiście jestem chłopakiem ale jeśli coś to pomogę, a może jak bierzesz ten lek tak krótko to odstaw na jakiś czas ten lek i zobaczysz czy to od tego, po prostu musisz się zagłębić w czytanie ulotki, pozdrawiam i życzę zdrówka...

icon_wink.gif
      • Dodano: 18-09-2007, 21:44
      •  
      •  
      •  
      •  

22-07-2007 o 09:50, gość :

Karolina a po tych 8-śmiu tygodniach stosowania jeszcze Ci coś wyskakuje?? ja stosuje już ponad trzy miesiące i jeszcze mi powraca ale nie takie jak były, stosujecie tylko Curacne czy coś jeszcze - pytanie do wszystkich, ja mam Curacne+Encorton, pozdrawiam
      • Dodano: 19-09-2007, 00:02
      •  
      •  
      •  
      •  

17-09-2007 o 19:59, gość :

witam wszystkich...ja dostalam curacne kilka dni temu i biore to od wczoraj...widze ze wiekszosc z Was nie ma powaznych efektow ubocznych z tej przerazajacej ulotki...ale mam pytanie...czy ktos z Was nosi soczewki kontaktowe i przez curacne oczy ich nie tolerowaly? i...czy moga od tego wystapic obnizenie lub podwyzszenie wagi albo jakies powazniejsze wady np sluchu wzroku itp? naprawde sie wahalam zanim sie zdecydowalam...aha...czy cwiczenie na maxymalnie wysilkowym wfie i sksach nie jest zabronione? tzn czy nie bede sie np zle czula? prosze doswiadczonych o rady i odpowiedzi;] pozdrawiam wszystkich i zycze duzo zdrowka, mam nadzieje ze ze mna tez bedzie ok biggrin

Hej! Ja nosze soczewki kontaktowe. W drugim tygodniu zaczely mi strasznie wysychac oczy... kupilam sobie sztuczne lzy i uzywam kiedy potrzeba. Poza tym oczy zaczynaja szczypac i bolec po pracy przy komputerze - polecam rano i wieczorem smarowanie zelem ze swietlikiem (po paru dniach ustepuja bole powiek i oczu). Sluchu, wzroku wad nie zauwazylam zadnych... waga tez sie nie podwyzsza, wiec nie martw sie. Co do cwiczen... poszlam na trening i po jakims czasie (bieganiu 10 minutowych) myslalam, ze umre... icon_confused.gif jest bardzo kiepsko z tym... mocno obniza sie wydolnosc organizmu icon_frown.gif... ale sks czy wf to nic w porownaniu z moimi treningami wiec mysle, ze ty nie bedziesz miala problemow biggrin .

Co do ubocznych skutkow, zaczynaja bardzo bolec plecy i to, uwierz, przy sklonach i rozciaganiu bardzo icon_frown.gif ale to bardzo przeszkadza... nie mozesz sie podniesc i caly czas ja musze smarowac sobie plecy jakimis zelami na bole... icon_confused.gif . No i zrobila mi sie ta przebrzydla wysypka na rece... niby jest napisane, ze znika po jakims czasie ale moja robi sie coraz bardziej widoczna icon_frown.gif.

cera poprawia mi sie szybko, musze smarowac non stop - po 2 godzinach przy ustach mam juz przesuszona. usta srednio smarowanie co godzine lub czesciej no i te zajady mi nie przeszly wciaz icon_frown.gif.... wlosy za to przestaly mi sie przetluszczac. moge chodzic 3 dni bez mycia biggrin . (szok, zawsze wieczorem juz mialam tluste 1 dnia). cerka ladnia, nic nie wyskakuje tylko sie goi icon_smile.gif. nie wiem jak badania, jutro robie i zobaczymy (po 1 miesiacu) jak to tam z tymi tluszczami icon_cool.gif .

pozdrawiam

Alicja
      • Dodano: 22-09-2007, 18:37
      •  
      •  
      •  
      •  
      A ja już biorę trzy miesiące i mam problem z goleniem, mam golarkę elektryczną i nie wiem czemu aż tak mi skórę podrażnia jeśli któryś chłopak miał z tym problem i sobie poradził proszę o pomoc, z góry dziękuje, pozdrawiam wszystkich i powodzenia w walce z trądzikiem ( jak ja nie nawidzę tej nazwy) icon_mad.gif
      • Dodano: 23-09-2007, 19:54
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja biorę ten lek od pięciu dni i moja cera jeszcze bardziej się pogorszyla. wyglądam beznadziejnie ale to podobno normalne w pierwszych dwóch tygodniach leczenia. na początku przez 3 dni bolała mnie cały czas głowa i trzustka mnie ale wszystko przeszło tylko usta i skóra jest wysuszona. mam nadzieje że już niedługo zauważę te rewelacyjne zmiany. nie mam bulów klatki piersiowej ani kręgosłupa moze akurat mnie ominął ten skutek uboczny icon_confused.gif
      • Dodano: 02-10-2007, 12:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witajcie,

ja biore ten lek od 2 miesięcy. Jest poprawa, ale nie taka jakiej oczekiwałam. Najbardziej martwią mnie nacieki, które bardzo wolno znikają...

co do ust pękających itd, naprawdę polecam Bepanthen maść, jest z Roche, ale i inne firmy ja robia. Naprawde działa rewelacyjnie, ja nie była w stanie już sobie poradzić z ustami, nic nie pomagalo na ich wysuszanie, a ta maść pomogła i juz jem normalnie nawet pomarańczeicon_smile.gif
      • Dodano: 02-10-2007, 12:20
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witajcie,

ja biore ten lek od 2 miesięcy. Jest poprawa, ale nie taka jakiej oczekiwałam. Najbardziej martwią mnie nacieki, które bardzo wolno znikają...

co do ust pękających itd, naprawdę polecam Bepanthen maść, jest z Roche, ale i inne firmy ja robia. Naprawde działa rewelacyjnie, ja nie była w stanie już sobie poradzić z ustami, nic nie pomagalo na ich wysuszanie, a ta maść pomogła i juz jem normalnie nawet pomarańczeicon_smile.gif
      • Dodano: 02-10-2007, 12:53
      •  
      •  
      •  

Masz problem ze suchą skórą? Zobacz tą poradę, napewno rozwieje wiele wątpliwości:

http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,339,suchosc-skory,from-user

• Dodano: 02-10-2007, 13:27
      •  
      •  
      •  
      •  
      Nie martw się o nacieki, ja miałem ropne nacieki bardzo duże i bolesne, cysty i torbiele to wszystko przekrwione było, dziś już jestem po pół rocznym leczeniu i jest o niebo lepiej zostały plamy i blizny, pozdrawiam, zdrówka życzę... icon_wink.gif

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?