użytkowników online: 183

Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.9)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (171) Artykuły (22) Porady (27) Społeczność (547) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

pokrzywka cholinergiczna, alternatywne leczenie, czas trwania [1216]

• Dodano: 01-10-2007, 20:54
      •  
      •  
      •  
      •  
      Po pierwsze proszę o podanie jakiegoś nicku razz może być i imię. teraz poszłaś do szkoły średniej? napisz coś o swojej pokrzywce? ja Jestem Krzysiek( nick bolero razz pierwsze słowo jakie przyszło mi do głowy razz ) leki typu telfast czy zyrteki czy claritine czi te inne wynalazki to ci lekarze powinni sobie w d@@@ wsadzć. ane sa dobre ale dorażnie. raz na tydzień raz na 2. jak czujesz że Cie więcej sypie. masz gorszy dzień. ale nie codziennie. nie rob tego. ja po 6 miesiacach przyzwyczaiłem sie do tego . i te leki powodowały że jest gorzej. niż bez leków. te leki nie sa w stanie zatrzymać wysiewu bąbli. zatrzymują tylko świad i to nie do końca. 20 tabletek chyba claritine nie zrobiło na mojej pokrzywce najmniejszego wrażenia. na żołądku zresztą taż nie. na pokrzywke pomaga wapno musujące. ale nie można go brać długo bo wapń sie osadza w żyalch . po zatym zauważylas ze nie sypie tak samo we wszystkie dni? np że sa dni gdy wcale nie sypie? lekarze powiedzieli Ci żę musisz sie z tym pogodzić. a ja uważam walczyć tym mocniej im sie z tym pogodzilaś. ja choruje od 3 i pol roku. przeszedłem załamanie, picie bla bala bala bla bla. nie oszukujmy sie ta chorobę sie leczy dlugo. ale da sie wyleczyć. . pojawilo sie światełko w tunelu. mianowicie Tomkowe specjały.icon_biggrin.gif jest to lek który działa jak steryd ale nie ma skutków ubocznych. będzie wiadomo w sobotę co i jak. PAmietaj żę osoby chore muszą wiedzieć jak najwięcej o swojej chorobie. nie licz na lekarzy. bo to pazerne ch@@ oni licza na kase. każdy pacjent to dla nich kasa. icon_evil.gif nie trać nadziei i często odwiedzaj ten temat. Pozdrawiam. Krzysiek. napisz cos o swojej pokrzywce i swoich spostrzeżeniach. Pozdrawiam. Krzysiek. .
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 08-10-2007, 18:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      cześć jesteś w błędzie. ja mam 27 lat a choroba ta zaistniała w 13 roku mojego życia i nic nie powieksza sie i nie pomniejsza. zyrtec lub tańszy odpowiednik wirlix daje na tyle ulgę że z plam piekących i swędzących jest wysypka płaska i mniej drażniąca. ale jest. tważ i całe ciało. psychika . tu jest problem. autosugestia. fizykalna częśc tej choroby oczywiście również odgrywa wielką rolę ale psychika przede wszystkim. zmiana temperatury w moim przypadku z chłodnego do ciepłego. np; z baseny do sauny czy z klimatyzowanego pomieszczenia na upalne słońce, wysiłek fizyczny i znacie całą resztę.
      • Dodano: 08-10-2007, 18:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja również mam nick Bollero tylko że przez 2 L ale to zbieg okoliczności to ja pisałem że mam 27 lat itd. wiem że lekarze to *** ale co im zrobić. nic. nie mamy z nimi co walczyć tylko walczmy z chorobą.

podaje moje gg tam bądie łatwiej się kontaktować kto zainteresowany wspólnym leczeniem tej *** choroby. 133996
      • Dodano: 08-10-2007, 21:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam. Przede wszystkim Apeluje do Tomka aby podzielił sie wiedza jaka nabył na spotkaniu. a Przede wszystkim o tajemniczym DX. czekam z wielka niecierpliwością na informacje o tym dx i zreszta jak w moim mniemaniu każdy gość tego tematu. Proponuje zastanowić sie jakie działanie ma na pokrzywkę alkohol. mi pomaga i jesli dobrze pamiętam Tomkowi. reszta gości nie deklaruje używania tego środka. icon_biggrin.gif każdy wie jak on działa na głowę i organizm. ale zauwarzylem żę jak wypije trochę to mogę tańczyć aż do utraty sil a nie ma żądnego bąbla. I stawiam tu pytanie czy upośledza on psychikę do tego stopnia że wisi to nam czy nas zsypie czy upośledza układ nerwowy?

Pozdrawiam Krzysiek.
      • Dodano: 09-10-2007, 22:12
      •  
      •  
      •  
      •  
      bollero 2 alkochol ma bardzo duże znaczenie ponieważ jak wiecie pewnie doskonale alergia cholinergiczna jest w wiekszym stopniu powodowana przez nasz umysł a raczej psychikę. w dzieciństwie tłumiona złość i nieodreagowywanie na złość rozwalając coś czy niszcząc, poprosu tłumiliśmy to w sobie w większości przypadków i ta złość i stany emocjonalne musiały gdzieć znależć drogę wyjścia, w naszym przypadku "wysypka". alkochopl powoduje "tumiwisiz" który pomaganam nie przejmować sie istnieniem naszego schorzenia stąd i również nasza podświadomość szwankuje po alkocholu więc widzimy jak wielką rolę odgrywa psychika w naszej sytuasji. jest jeszcze podobno jedno wyjscie. a mianowicie sory może zabrzmi to śmiesznie ale akupunktura orez joga. wiem że to smieszne ale sprubujcie zrobić takie doświadczenie że a miejscu gdzie wyjdzie pierwszy objaw wysypki (ppierwsza faza) gdzy czyjemy gdzie nas zaczyna swędzieć a jeszcze nie zdążyło sie pojawić zaczerwienienie- wbij w to miejsce paznokieć, uszczypnij sie w to miejsce i sprawdź czy jest miejsce czy też miejsca które w tym samym momencie uszczypnięcia nie ukazują sie w postaci lekkich ukłuć. w moim przypadku np; taka ingerencja paznokcia powoduje że czuję jak kłują mnie jeszcze ocówki nerwowe na nadgarstku, przedramieniu i łopatce. to ścisle powiązane układy więc stąd przypuszczenia które również paparło grono innych osób iż akupunktura ale ta profesjonalna może nam pomóc. zaznaczam może choć nie stosowałem jeszcze ale spróbuje napewno. kombinujmy sami skoro medycyna rozkłada ręce.
      • Dodano: 09-10-2007, 22:16
      •  
      •  
      •  
      •  
      bollero 2. nie mówię że nie czekam również z niecierpliwością na DX. może to złoty srodek ? icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif dobrze by było.

• Dodano: 09-10-2007, 23:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      nizly trik. uszczypnąłem sie w przedramię kolo łokcia i zdrętwiał mi nadgarstek. psychika ogromny wpływ. a czy zachorowałeś po jakimś wyjątkowo nieprzyjemnym zdarzeniu? bo mi jak pierwszy raz wyskoczyly bable to byly wakacje zero stresu. ale wcześniej było nieciekawie. mam nieciekawych rodziców.od dziecka mi powtarzają że do niczego nie dojdę bede nikim. w szkole nie lepiej. okropna atmosfera nerwowa. powszechna 2 dwulicowość. obłuda . spotkałem wychowawczynie z gimnazjum. powiedziała ze moja stara klasa to było coś strasznego. ale to sie skończyło. a w domu coraz gorzej....... może to dlatego. może ratunkiem bylo wy wyrzucenie tych wszystkich nieprzyjemnych rzeczy z siebie takie format twardego dysku? może lepiej kasę zamiast na flaszkę przeznaczyć na psychiatrę?
      • Dodano: 10-10-2007, 18:00
      •  
      •  
      •  
      •  
      bollero 2 słuchaj bolero: psycholog to niezła myśl ale musze Ci powiedzieć że wmoim przypadku bardzo silny stres i długotrwały ma wpływ na obfitość wysypki a alkochol to już całkiem *** mi osłonę. zauważyłem że alkochol poprzez naruszenie błony ochronnej żołądka i potem bezpośrednie działanie kwasów na jego ścianki zwiększa reakcję i nasilenie wysypki więc ograniczam go do minimum.

zauważ że przynajmniej w moim przypadku jak zjem coś konkretnego i nieostrego (ryż z kurczakiem i np sałtka bez octu) to przez jakiś czas słabnie alergia lecz jak jestem przegłodzony i trawię już tylko kwasy to nawet kichnięcie może spowodować wysypkę. pytasz kiedy mi sie to świństwo pojawiło. a mianowicie bez konkretnych przyczyn, poprostu jakieś 13 lat albo więcej temu kolega po WF-ie(szkoła podstawowa) w szatni powiedział mi że mam sałe plecy w wysypce i wtedy się zaczęło. najlepsze jest w tym to że byłem w reprezentacji szkoły jako jeden z najlepszych w sporcie a potem zwolnienie z wf i w szkole sredniej też. rada ode mnie do ciebie i wszystkich pewnie znana przez was już od dawna ale może ktoś nie wie : nie wyziębiajcie ciała. zauważacie pewnie doskonale że w lato to jest w wiekszości przypadków mniej widoczne a to z tego względu że nie ma takich skoków temperatur a to tylko szok termiczny powoduje takie stany uczuleniowe więc jak siedzimy na słońcu i nagzaliśmy ciało w bezruchu to potem ykonanie jakiejś czynności męczoncej nie powoduje zawsze wysypki chociaż sie pocimy

zaś będąc choćby chwile w chłodzie przyzwyczajając ciało do zimna, sprobujmy wyjść na upalne słońce czy do goręcego pomieszczena to nawet bez jakiegokolwiek wysiłku jesteśmy "indianami"
      • Dodano: 12-10-2007, 20:58
      •  
      •  
      •  
      •  
      Małe sprostowanie - jednak najlepiej na mnie działa VIRLIX - bardzo tani lek, a organizm nie uodparnia się na niego tak jak na telfasta.

A ten dx oczyszcza z alergenów i takich tam rzeczy.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 12-10-2007, 21:03
      •  
      •  
      •  

Czy wiesz, że świąd skóry może doprowadzić do powstania wtórnych zmian na skórze:

http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,191,from-user

• Dodano: 12-10-2007, 21:08
      •  
      •  
      •  
      •  
      Przepraszam za przestuj z informacjami. Jestem właśnie w trakcie leczenie i pisanie czegokolwiek raczej nie ma sensu bo co spotkanie lekarz testuje mi inne sposoby walki z pokrzywką. Narazie oczyszczamy mój organizm dx'ami i niedługo jakimś zaszczykiem który przz 3 tygodnie bedzie wywalał ze mnie wszystkie świństwa, alergeny i wszystko co mnie uczula. Tymczasem sprawdzamy co może wywoływać u mnie pokrzywkę.

Lekarz kładzie nacisk na diete, wagę i przede wszystkim WYSIŁEK FIZYCZNY, DUŻO POTU.

TOmek

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: