użytkowników online: 183

Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.9)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (171) Artykuły (22) Porady (27) Społeczność (547) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

pokrzywka cholinergiczna, alternatywne leczenie, czas trwania [1216]

• Dodano: 17-05-2008, 18:17
      •  
      •  
      •  
      •  
      PILNIE POTRZEBUJE NAMIARY NA TE KLINIKE W POZNANIE LUB SOPOCIE KTORA SPECJALIZUJE SIE LECZENIEM POKRZYWKI.. COKOLWIEK BARDZO MI NA TYM ZALEZY JESLI KTOKOLWIEK Z WAS COS NA TEN TEMAT WIE I JAKOS TO ZASKUTKOWALO BARDZO PROSZE O JAKIS KONTAK, NAJLEPIEJ TU NA STRONCEicon_smile.gif DZIEKI I ZYCZE ZDROWKA CIERPLIWOSCI I DUZEGO DYSTANSU DO CALEJ TEJ SYTUACJI.. WIERZE ZE TO MINIE... PREDZEJ CZY POZNIEJ ALE MINIE..
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 18-05-2008, 09:50
      •  
      •  
      •  
      •  
      Moi Drodzy icon_wink.gif chce sie podzielic swoim doświadczeniem. Choruje dosyc dlugo (choroba sie ujawniala stopniowo i z rozna sila przez ostatnie kilka lat) i duzo juz w zyciu wyprobowalem aby to wyleczyc. Jeszcze miesiac temu probowalem ostatni lek przeciwhistaminowy (allertec) i musze wam powiedziec ze jak go brałem to bylo o WIELE gorzej niz jest teraz !!! mialem wtedy (po rozgrzaniu) cale cialo w czerwonych kropeczkach, (ok 20/cm2!!) teraz jak nie biore tych swinstw to mam tego znacznie mniej, fakt ze teraz dokuczaja mi bąble ale one sa w kolorze skory i jak sie opale to tego prawie nie bedzie widac. kolejna kwestia - potrafie od niedawna kierowac przebiegiem tego gowna, jak mi zaczyna wyskakiwac (kłuje mnie na klatce i plecach) przestaje na chwile, ide gdzies do cienia zeby sie ochlodzic, jak widze ze juz nic nowego sie nie pojawia moge juz isc na calego i leje sie ze mnie jak z wiadra a te pare babli znika samo i pozostaje leciutko zaczerwieniona skora (pewnie od wysiłku). I NAJWAZNIEJSZE: nie wyskakujemi to na twarzy ! paradoskalnie odstawienie lekow pomoglo !
      • Dodano: 18-05-2008, 14:43
      •  
      •  
      •  
      •  
      tzn, ze podczas gdy bralesleki wyskakiwalo ci to rowniez na twarzy?a po odtsawieniue nie wyskakujena twarzy - czy tez nigdy nie wyskakiwalo cito na twarzy?
      • Dodano: 18-05-2008, 15:12
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam wszystkich icon_smile.gif nazywam sie Klaudia mam 16 lat, Choruje od jakiś 6 lat i jest strasznie męczące czasem mam naprawde dość. Byłam u lekarza pediatry, dermatologa ale nikt nie wiedział co to wogóle jest ;/ zapisywali leki który wogóle nie pomagały. Pytałam sie nawet endokrynologa bo mam tarczyce i czy to ma moze jakiś związek - ale powiedziała że raczej nie.

Strasznie chciałabym sie tego pozbyć. CZuje sie okropnie w towarzystwie innych, moi znajomi wiedzą o tym ale kiedy stoje gdzies na przystanku jest upał to ludzie sie patrzą jakbym była jakaś inna;(

jakis miesiac temu byłam przeziębiona i lekarka przepisał mi cet alergin i w ulotce przeczytałam że to jest też na pokrzywke, po tygodni ustosowania te kropki były troszeczke mniejsze ale sie ucieszyłam. Niestety leku nie mozna za dużo prać i po przepisanej dawce odstawiłam te tabletki i znowu jest po staremu..... ja juz nei wiem jak sobie z tym poradzić. Pozdrawiam wszystkich
      • Dodano: 18-05-2008, 19:18
      •  
      •  
      •  
      •  
      słuchaj Tomku B tu Bollero 2 borykający się z problemem kilkanaście lat. Właśnie zaczynam od dziś twoją terapie poraz drugi po pare lat temu juz prubowałem ale może teraz się uda. proszę napisz jakim np żelem się myłeś ponieaż wróciłem właśnie z marketu w którym miałem się zaopatrzyć w żel bez perfum itp ale mało który tego nie posiadał więc nie wiem w jakim stopniu muszą być pozbawione dodatków zapachowych. virlix jest, witamina c jest a mam narazie to co udało mi się do mycia kupić czyli mydło bez jakichkolwiek dodatków -coś w podobie do szarego. co o tym sądzisz. proszę o odpowiedź.
      • Dodano: 18-05-2008, 21:21
      •  
      •  
      •  
      •  
      DO Bolero 2

Tylko nie szare mydło! Po myciu szarym mydłem miałem najwiekszy atak !

Używam najtańśzego żelu z kauflanda chyba "Aile" czy jakiś taki na A, za 3,6 duża butla. Może być inny, z zapachem, ale bezbarwny i tani .

Najlepiej nawilżający, byle był klarowny i tani.... chociaż adidas nie był najgorszy ;] Też możesz spróbować.

Tomek B
      • Dodano: 18-05-2008, 22:37
      •  
      •  
      •  

Masz problem ze suchą skórą? Zobacz tą poradę, napewno rozwieje wiele wątpliwości:

http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,339,suchosc-skory,from-user

• Dodano: 18-05-2008, 23:54
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam wszystkich. Troszkę zaniedbałem temat

***ktoś pisał co sie dzieje z pokrzywka podczas opałów :***

u mnie początkowo pokrzywka była podczas upału, ale następnego lata już już miałem względny spokój, nawet myślałem ze to koniec. Pokrzywka gdzieś w połowie lipca łagodnie zesłabła do zera absolutnego we wrześnio pomału zaczęło sypać . następnego lata zaobserwowałem takie coś ze sypało ranem kiedy było chłodno. jeździłem rowerkiem do pracy. potem jak wyszło słonko to było ok..Obecnie mam taki stan ze mogę ćwiczyć bez większych problemów (bąbli). wczoraj mailem 5 bali wielkości dużej kropki. obecnie nie biorę żadnych leków,(nawet jak bym chciał to nie pójdę do lekarki bo jej pozwiedzałem co myślę o niej)ale niestety pale... nie dużo może 5-6 dziennie. kiedyś szedłem szybko i mnie zsypało zapaliłem 3 pod rząd i za 10 minut nie było pokrzywki do końca dnia.

nie namawiam do palenia !!!!!! zauważylem ze po zmianie środowiska życia wyprowadzeniu sie z domu(wieczne kłótnie rodziców). pomocy bliskich osób skupiłem sie na życiu a nie pokrzywce ..

nie znam sie na układzie nerwowym ale jeśli ktoś wie jak na układ nerwowy wpływają te wszystkie czynniki (papierosy,thc,alkohol,stosunki płciowe, oraz wszelkie używki i przyjemności)

niech to opisze tu na forum !!!!!!!

myślę ze te czynniki wpływają odpowiednio na układ nerwowy i hamują wysiewy. dobrze by było zaprosić jakieś neurologa do tematu. zobaczę co da sie zrobić

• Dodano: 19-05-2008, 00:03
      •  
      •  
      •  
      •  
      co do spraw prysznicowych miałem to samo . zobaczcie czy was nie sypie od samej gorącej wody. jeśli nie to wina kosmetykowi. skora pod wpływem wysokiej temp. rozszerza pory itp kosmetyki łatwiej ja podrażniają, proponuje mydełko dla niemowląt. mniej wrzątku pod prysznicem. .

może neurologów wzaść by z naszej-klasy???? hym?
      • Dodano: 20-05-2008, 16:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      Oh... od jakiegoś tygodnia mam względny spokój, mogę normalnie cwiczyc, mam nadzieje, ze troche sobie od tego odpoczne..

Karol
      • Dodano: 20-05-2008, 16:42
      •  
      •  
      •  
      •  
      WITAM TU BOLLERO 2 mam pytanie: czy ktoś jest w stanie przetłumaczyć w dwuch zdaniach o co chodzi w tym tekście z internetu?? Są tu ciekawe rozwiązania sle okrężnie opisane.

tylko ja mam na myśli punkt 4) "pokrzywki fizykalne"

http://www.alergia.org.pl/lek/archiwum/00_02/alergiczne.html

Podobne dyskusje

Ankieta

Czerniak to?