użytkowników online: 516

Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.1)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (164) Artykuły (18) Porady (27) Społeczność (466) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

pokrzywka cholinergiczna, alternatywne leczenie, czas trwania [1186]

• Dodano: 28-06-2007, 20:46
      •  
      •  
      •  
      •  
      Autor; ja dostaje na szyji na dloniach zewnetrznej cześci, na rekach, na korpusie, na nogach. a krosty jak sie goja to bledna przynajmniej u mnie. goja sie zawsze bez śladu. ni wysypka ustępuje po 20 - 60 min od wystapienia. a wystąpić moze szybko nawet czasem mnie już swędzi 20 sekund po bodzccu wywolujacym. nie wiem jak z pokarmowymi. ale pokrzywki dziei sie na ostre czas trwania do!! 6 tygodni .i przewlekle powyżej 6 tygodni. niestety przewlekle noga trwac bardzo dlugo. ja mialem w ciagu 3 lat ok 8 tygodni bezobjawowych. wiem ze fenistil ?? jest skuteczny w leczeniu objawowym
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 28-06-2007, 20:50
      •  
      •  
      •  
      •  
      posmaruj sie fenistilem. w reklamie mówili " gdy swędzi i piecze" przyniesie ulge.
      • Dodano: 29-06-2007, 13:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      bYłAAM DZISIAj U LEKARZa i na pokrzywke przepisał mi Telfast 120 oraz Elocom do smarowania..ciekawe czy cos to pomoze..i powiedzial ze koniecznie musze udac się do alergologa ...dzownił ale bede musiała troszke poczekac bo wizyte dopiero mam 26 lipca..opuchnięcie z rwarzy juz mi troszke zeszłoo...mam nadzieijeje ze bedzie dobrze
      • Dodano: 29-06-2007, 16:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      hej , dziekuje wszystkim za odpowiedzi, mam jeszcze pytanko, czy jak juz ta pokrzywka nie swedzi ale takie male babelki sa jeszcze ,z tym ze czesc juz wchlonieta, to czy mozna sie opalac lub isc na solarium? pozdrawiam

Ruslana

• Dodano: 25-07-2007, 07:45
      •  
      •  
      •  

Masz problem ze suchą skórą? Zobacz tą poradę, napewno rozwieje wiele wątpliwości:

http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,339,suchosc-skory,from-user

• Dodano: 19-08-2007, 23:09
      •  
      •  
      •  
      •  
      Już jestem pewiem. pokrzywka jest umnie silnie sprzezona z temperarura otoczenia. kiedy bylo ponad 30 stopni nie mialem pokrzywki. pot sie ze mnie lal jak pracowalem ale nic nie swedzialo. kiedy sie ochlodzilo cala historia od nowa. prace miale ciężką . pilem duzo alkoholu nie stwierdzilem tym raem zednej interakcji z alkoholem. pozdrawiam wszystkich i jestem ciekaw co u innych gości tematu
      • Dodano: 04-09-2007, 14:03
      •  
      •  
      •  
      •  
      witaj nazywam sie ania i też cierpie z powodu pokrzywki przewlekłej tego typu , czy cholinergiczna wywolaną wysiłkiem fizycznym. Obecnie biore telfast i narazie nie ma poprawy. Lekarz wypisał mi również hydroxyzyne lek uspokajający który mam brać przez wysiłkiem fizycznym. No cóz musimy nauczyć sie żyć z tą chorobą bo nie ma na to jakieoś złotego środka. Pozdrawiam i życzę wyleczenia sie z tej uciązliwej choroby icon_smile.gif
      • Dodano: 04-09-2007, 14:07
      •  
      •  
      •  
      •  
      witaj nazywam sie ania i też cierpie z powodu pokrzywki przewlekłej tego typu , czy cholinergiczna wywolaną wysiłkiem fizycznym. Obecnie biore telfast i narazie nie ma poprawy. Lekarz wypisał mi również hydroxyzyne lek uspokajający który mam brać przez wysiłkiem fizycznym. No cóz musimy nauczyć sie żyć z tą chorobą bo nie ma na to jakieoś złotego środka. Pozdrawiam i życzę wyleczenia sie z tej uciązliwej choroby icon_smile.gif
      • Dodano: 04-09-2007, 15:11
      •  
      •  
      •  
      •  
      Aniu a gdzie duch walki?????? hydroxizinie to lek uspokajający , ułatwia zaśniecie itp. ta choroba jest silnie sprzężona z stanem psychicznym. wiec moze hydroxizine pomagac na tej zasadzie. wiem też ze choruja na ta chorobe prawie wylątrznie ludzie mlodzi!!!!!!!!! ja mialem 15 lat jak pierwszy raz zaobserwowałem to u siebie. obecnie mam 18 z hakiem . nie spotklaem sie w internecie z chorymi po 25 czy 30 roku życia. lekarze to glupie chu@@.lecza chroby które umia doskonale leczyć a nie chce sie im wziaść i probować czegos nowego.leca na kase pacjent to jest dlanich pieniadz, nie liczy sie dla nich jako czlowiek ale jako zrodlo dochodu.bedzie zadowolony to poleci dalej. moja babcia wpadla by na te same leki czym ona mnie faszerowala. jutro powiem jej co o tym myśle. i poszukam kogos ambitnego. probowalem coś zdzialac na wlasna reka ale nie mam wystarczajacej wiedzy. co najwyzej sie pośle na tamten swiat niz wylecze.Aniu bądz dobrej mysli . JA chce sie tego pozbyć za wszelka cene i kiedys tego dopne. choć by za cenę zdrowia. dam znac o wszystkich moich spostrzeżeniach.
      • Dodano: 06-09-2007, 18:30
      •  
      •  
      •  
      •  
      Hej Tu Ania ! Miło mi że moge pogadać z kims na temat tej choroby. Nie wiedziałam że nas jest aż tyle icon_smile.gif Ja zaczęlam chorowac jak mialam 17 lat teraz mam 20 wiec ciagnie sie to już 3 lata. Cały czas biore leki i mam nadzieje ze kiedys zniknie ta choroba i bez żadnych oporów bede mogła uprawiać sport. Jeżeli chcecie pogadac lub zaprzyjażnić się ze mna i razem pokonywać chorobe piszcie na mój mail : ania87z@interia.eu
      • Dodano: 08-09-2007, 09:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      Siemka Tu Tomek,

Też jak koledzy i koleżanki mam te same upodobaniem na alergie.

Mi nic nie pomaga, no sorki lato upalne mi pomaga, zawsze gdy robi sie ciepło wyskakuje na boxerach na dwór i sie "opalam" przyzwyczajam, piecze swędzi cholernie, ale po ok tygodnia jest ok, no i tak było gdzieś od lipca do końca września.Teraz od ok tygodnia już jest kaplica.Prowadzę sklep z art.dekoracyjnymi kwiatki itp, człowiek już nie może normalnie pracować bo jak wejdzie do sklepu to zaraz cały wysypany, poprzestawiam troszkę rzeczy czy dostawa towaru - nie mogę spokojnie tego zrobić bo zaraz piecze swędzi. Sklep mam od 5 miesięcy, myślałem ze będzie to dla mnie rozwiązanie bo mam pełną swobodę, nikt na mnie nie wrzeszczy ani nie wymaga lecz to nie i to nie pomaga. Obecnie mam 20 lat, pokrzywkę mam od 16 roku życia.Studiuję informatykę zaocznie - jakoś przezywam te zajęcie. Moim pragnieniem jest normalnie funkcjonować, pracować, bawić się, przebywać i żyć jak przeciętny człowiek - czy to tak wile ?! Dlaczego tak jest.

Najlepszy środek na znieczulenie tego dziadostwa ja jakiś czas są 3 piwka wypite w normalnej pokojowej temperaturze. Po tych piwkach się czuję dobrze, żadnego sypania itp, mogę iść na disco itp. No ale to jest chwilowe, następny dzień już jest tak samo jak dawniej czyli sypie itp.

Moja kuzynka miała alergie na surowice własną, tez objawy i przyczyna podobne jak nasza ale się wyleczyła z tego, była u najlepszych alergologów i nic jej nie pomagało dopiero wizyta w jakiejś klinice w trójmieście jej pomogła, ja mam zamiar tam jechać i zobaczymy co i jak, na pewno Wam napisze co jak i gdzie, dam kontakty adresy, jak tylko mi pomoże, w sumie i jak nie pomoże, bo jednej osobie pomoże drugiej nie.

MAM PROPOZYCJE DO WSZYSTKICH LUDZI TU NA FORUM Z TĄ POKRZYWKĄ ABY NAPISALI SKĄD KTO JEST, MOŻE BYŚMY MOGLI SIĘ SPOTKAĆ I BYŚMY POROZMAWIALI ZE SOBĄ JAK RODZINA BO PRZECIEŻ NAS JEDNO ŁĄCZY icon_smile.gif

JA ZACZNĘ

TOMEK

GRUDZIĄDZ ( 80 km od BYDGOSZCZY) icon_wink.gif

POZDRAWIAM

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?