Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.9)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (171) Artykuły (22) Porady (27) Społeczność (547) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

świerzb [755]

• Dodano: 29-06-2010, 14:25
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam pytanie.Rok temu,moja siostra przyniosła do domu świerzb.Leczyliśmy się 2 miesiące,po czym wszystkie objawy zniknęły.Wczoraj zauważyłam małe krostki w miejscach,ze tak powiem 'podkolanowych'.Myślicie,że to cholerstwo mogło wrócić?Po całym roku?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 30-06-2010, 20:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      IVERMECTIN, IWERMEKTYNA: tabletki 6 mg doustne (bez smarowania)

Na świecie świerzb leczony jest skutecznie lekiem doustnym o nazwie Ivermektyna. Lek stosowany jest jednorazowo, dolegliwości ustepują do dwóch tygodni. Czasami jest konieczne powtórzenie kuracji. We wszystkich publikacjach naukowych stwerdzają że lek jest bezpieczny i b. skuteczny, w Polsce niestety nie jest zarejestrowany. Jednak bez znajomych w USA, gdzie jest dopuszczona dla ludzi jako środek
      m.in. przeciwświerzbowy, jest praktycznie nie do zdobycia w Polsce. Wg amerykańskich badań klinicznych najskuteczniejsza jest właśnie Ivermektyna. Najniższą skuteczność mają Novoscabin czy Crotamiton, Maść Siarkowa.

CHETNYCH O KONTAKT W SPRAWIE LEKU PROSZE PISAC NA NR GG 12799064

LUB NR TELEFONU 514 500 963
      • Dodano: 03-07-2010, 19:44
      •  
      •  
      •  

Świąd skóry to poważna choroba. Dowiedz się wszyszystkiego na ten temat:

Podaję link: http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,518,swierzb,from-user

• Dodano: 06-07-2010, 19:26
      •  
      •  
      •  
      •  
      Pomocy!!lecze sie na to juz troche czasu inic mi nie pomaga!mam malutkie dziecko i boje sie ze sie zarazi. Pomozcie mi sie tego pozbyc.bo nie daje juz rady. prosze!!!!
      • Dodano: 14-07-2010, 20:18
      •  
      •  
      •  
      •  
      LYCLEAR = INFECTOSCAB
      jedno i drugie zawiera 5% permetryne, z tym ze LYCLEAR jest w GB i kosztuje od 60zł w zwyż, a INFECTOSCAB to koszt do 50zł i dostępny w naszym kraju. jesli to nie pomoże spróbujsie IWERMEKTYNE, 1 tabletka działa jak "bomba atomowa" na świerzb smile te novoscabiny i inne można *** o kant stołu smile
      • Dodano: 15-07-2010, 13:00
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam,
      posiadam kilka tubek kremu LYCLEAR DERMAL CREAM (PERMETHRIN 5%). Można go nabyć w Anglii bez recepty, również w sprzedaży wysyłkowej. Chciałem je sprzedać po cenie kosztów na portalu aukcyjnym, niestety zabrania tego regulamin. Może wśród Państwa są osoby zainteresowane zakupem tego preparatu (60zł plus koszty przesyłki).
      Dla niewtajemniczonych a chcących mieć wybór: w Polsce można już kupić preparat z permetryną 5% na receptę (Infectoscab 5%, cena około 50zł).
      Zainteresowanych zakupem Lyclear proszę o kontakt mailowy: stacyjkowo@gmail.com
      Pozdrawiam
      • Dodano: 17-07-2010, 10:54
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam, jakis miesięc temu zarazilem sie swierzbem, niewiem od kogo, nie wiem gdzie.najpierw myslalem ze to zwykłe uczulenie ale dermatolog stwierdził swierzb. dzis konczę kurację NOVOSCABINEM- biorę juz kąpiel i zmieniam ciuchy smile jednak mam wrazenie ze to nie pomogło. ze lek nie zadziałałą na mnie. niby swędzenie ustąpiło w 50-60% ale ndal swędzą mnie ręce, dłonie i czasem uda. dodatkowo podczas stosowania NOVOSCABINU i dzis ostatniego dnia tez pojawiło się sporo nowych krostek na dłoniach., między palcami, na przedramieniach, takie twarde z białymi czubkami jakby wypełnione wodą. swędzi i ochydnie wygląda, z tego wynika ze pasozyt nadal zyje w moim organizmie i rozwija się???/ początkowo myslalem ze novoscabin moze powoduje to ze choroba ginie przez wyłążenie na wierzch tych krost i samoczynne gojenie po stosowaniu leku, ale chyba one nie powinny wychodzic w wiekszej liczbie tylko ginąc??..... wydaje mi sie ze nadal jestem chory bo ogromne krosty na pośladkach i biodrach tylko troche sie podsuszyły, moze zbladły, ale wlasnie na rekach i dłoniach pojawily sie nowe i swędzi, dodatkowo na zewnątrz na rękach i na udach pojawiły sie skupiska czerwonych podraznień, pewnie wywołanych lekiem?? niewiem co robic! POMOCY~! NIECH KTOŚCOS DORADZI PIERWSZY RAZ SIE SPOTYKAM Z TAKĄ CHOROBĄ, JESTEM ZAŁAMANY BO WYDAJE MI SIE ZE WOKOŁO WSZYSTKICH ZARAZAM. CHOCIAZ ZAMKNĄŁEM SIE W POKOJU I SIEDZE SAM...
      • Dodano: 20-07-2010, 07:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam
      Tez dostalem robaczka wink lecze sie infectoscab i woda utleniona myje sie woda utleniona a pozniej smaruje infectoscab. Widac poprawe i ulge ale chyba jeszcze daleka droga bo dalej czuje to cholerstwo. Pytanie mam czy IWERMEKTYNA jest szkodliwa dla czlowieka ? i czy mozna sie po niej przekrecic? bo o ile mi wiadomo jest to preparat dla zwierzat i to nie malych jak kon swinia krowa i o ile mi wiadomo powoduje ze sie jakies toksyny osadzaja w organizmie.pozdrawiam confused
      • Dodano: 29-07-2010, 14:39
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam,

udało mi się pozbyć swędzącego przyjaciela w bardzo prosty, aczkolwiek wymagający trochę energii, sposób. Na początku gdy dowiedziałem się, że to świerzb Pani dermatolog przepisała mi Crotamiton w płynie i w maści. Tygodniowa kuracja, bez kąpieli (wedle zaleceń dermatolog i ulotki z opakowania) było bardzo męczącym procesem. Niestety nie polecam. Nic nie dająca męczarnia. Świerzbik rozwijał się, nie przejmując się atakiem Crotamitonem z mojej strony smile Radzę więc takiego dermatologa przeszkolić i poprosić o wypisanie recepty na Infectoscab 5% krem (Permethrinum). Maść ta jest na receptę i kosztuje około 50 zł za 30 gramową tubkę. A oto sposób w jaki pozbyłem się świerzbu: wszystko co było noszone w trakcie choroby do pralki (ubrania, pościel, bielizna), potem wyprasować dokładnie i na minimum tydzień izolacja od innych nieskażonych ubrań, pościeli etc. Świerzb poza organizmem ludzkim przeżywa max. 7 dni. Wyprasowałem wszystko, nawet łóżko. Dobrym rozwiązaniem jest także odkurzacz parowy, szczotka parowa, coś w tym stylu. Wieczorem po kąpieli, gdy już mamy wszystko wyprane i zmienioną pościel na czystą, smarujemy bardzo dokładnie całe ciało maścią Infectoscab. Jak się smarować mamy dokładnie napisane na dołączonej ulotce. idziemy spać. Po 12 godzinach od nasmarowania można ponownie wziąć kąpiel. Może jeszcze swędzieć tu i ówdzie przez max. 2 tygodnie, ponieważ nasz organizm będzie się pozbywał martwych roztoczy. Najwięcej energii tak naprawdę kosztuje znalezienie apteki, która ma na stanie, bądź może zamówić ten lek. Można go także bez problemu wykupić w Niemczech na podstawie polskiej recepty. Nie ma z tym najmniejszych problemów. Jednak w Niemczech taka sama tubka (30gram) kosztuje około 30 euro. Nam się udało znaleźć Infectoscab w Polsce w aptece we Wrocławiu, przy ulicy Ślężnej, obok dworca PKS. Mówię nam, ponieważ problem dotyczył również mojej dziewczyny. I tak samo jak ja wyleczyła się wyżej opisaną metodą. Także z własnego doświadczenia mogę zapewnić, że pozbycie się świerzbu jest możliwe z maścią Infectoscab. Plusem jest też bardzo miła i odświeżona skóra po nasmarowaniu tą maścią. i nie słuchajcie tych co piszą, że leczą się kilka miesięcy, czy nawet rok. Widocznie robią to źle i niechlujnie. Porządne wysprzątanie wszystkiego, zarażone rzeczy wyizolować na tydzień, kąpiel, wysmarowanie się maścią, poswędzi max 2 tygodnie i po wszystkim. Ja już zapomniałem, że to miałem. Najgorsze jest tylko to, że człowiek nie ma pojęcia skąd to się wzięło :/ Pozdrawiam wszystkich leczących się i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 17-08-2010, 00:51
      •  
      •  
      •  
      •  
      oglądałem na Discovery obyc we mnie czy cos takiego i swierzb jak sie naje zwieksza x2 swoja objetosc i w wilgotnym pomieszczeniu moze przerzyc do roku czasu a w suchym do miesiąca
      • Dodano: 19-08-2010, 18:07
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2009-03-19 11:10:00 IVERMEKTYNA - Tabletki (bez smarowania)

Świerzb - to choroba zakaźna, chorobę wywołuje samica świerzbowca, która pod skórą drąży nory, w których składa jaja. Do zakażenia dochodzi poprzez kontakt z chorą osobą, zakażoną odzieżą, bielizną, pościelą.

Świąd nasila się szczególnie w nocy po ciepłej kąpieli lub po ogrzaniu ciała pod pościelą. Objawy występują po 3-6 tygodniach od zakażenia.

Iwermektyna wykazuje szerokie spektrum działania pasożytobójczego. Iwermektyna powoduje zakłócenie przewodnictwa impulsów nerwowych co w konsekwencji prowadzi do porażeń i śmierci pasożytów.

Ivermektyna - teoretycznie najprostsza w użyciu - doustnie raz w dawce 6mg/30kg masy ciała. W USA, gdzie jest dopuszczona dla ludzi jako środek m.in. przeciwświerzbowy, jest praktycznie nie do zdobycia w Polsce. Wg amerykańskich badań klinicznych najskuteczniejsze jest właśnie Ivermektyna. Niższą skuteczność ma Permetryna, a jeszcze niższą takie środki jak Novoscabin, Maść Siarkowa czy Crotamiton.

Na świecie świerzb leczony jest skutecznie lekiem doustnym o nazwie Ivermektyna ( Sromectol (MSD) w USA, Mectizan (Merck) w Kanadzie. Dawkowanie: 0,2mg/kg masy ciała. Dawka na 60 kg - 4 tabletki po 3mg lub 2 tabletki po 6mg. Lek stosowany jest jednorazowo, dolegliwości ustepują do dwóch tygodni. We wszystkich publikacjach naukowych stwerdzają że lek jest bezpieczny i b. skuteczny, w Polsce niestety nie jest zarejestrowany.

CHETNYCH O KONTAKT W SPRAWIE LEKU PROSZE PISAC NA NR GG 12799064

Podobne dyskusje

Ankieta

Różyczka - to choroba o jakiej etiologii?