Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.1)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (164) Artykuły (18) Porady (27) Społeczność (465) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

świerzb [738]

• Dodano: 10-03-2007, 15:29
      •  
      •  
      •  
      •  
      Jestescie kochani Wiecie jak pocieszyc dziekuje

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 10-03-2007, 23:08
      •  
      •  
      •  
      •  
      trzymaj sie bedzie dobrze ...ciesze sie ze cie poznalam

Asik
      • Dodano: 12-03-2007, 08:35
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam,

ja chodzę z synem od pół roku do różnych lekarzy. I teraz dermatolog wróciła do świerzbu. Nikt nie jest do końca pewny, co mu jest. Bardzo się drapie i pojawiają się czerwone kropki, które zaraz rozdrapuje więc lekarka nie widzi świeżych zmian. Jak sprawdzić czy to na 100% to? MOżliwe żebyśmy się od niego niezarazili albo mieli jakieś słabe objawy? Ja jestem alergikiem i mąż też więc nas często coś swędzi (ale to raczej z powodu suchej skóry). Syn ma osobny pokój a ja z zasady wszystko często piorę i prasuję. Ale z tego co wiem to świerzb jest bardzo zaraźliwy. Poradzcie coś, jak go zbadać, bo jak to nie świerzb to lekarka chce go wziąść do szpitala na obserwację a ja się załamię, bo on ma dopiero 3 latkaicon_frown.gif
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 12-03-2007, 15:09
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam!

Polecam dzieciaczkowi na zniszczoną leczeniem przeciwświerzbowym skórę kremu antyseptycznego SUDOCREM (dla dzieci). Jest baardzo dobry, tylko dość trudno rorsmarowuje się. Po kilkunastu dniach stosowania widać poprawę stanu skóry. Żeby nie była tak wysuszona można też czasem wlać trochę oliwki dla dzieci do wanny, albo pod prysznicem wysmarować się oliwką przed wytarciem wody.

Podobno pomagają ogórki - trzeba je jeść i się nimi okładać.

pozdrawiam

Asikk

• Dodano: 12-03-2007, 15:48
      •  
      •  
      •  
      •  
      Acha i jesli nie wiemy, czy to jest na 100% swierzb, (nasz lekarz tez )to mozna to sprawdzic poprzez posmarowanie swedzącego miejsca jodyną.

Jesli to jest świerzb, to wyraznie widac będzie nory pod skórą i wtedy można sie zabrac za jego leczenie odpowiednimi środkami.

pozdrawiam

Asikk
      • Dodano: 15-03-2007, 16:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam ! jestem załamana tez zaraziłam sie swierzbem ...tyle ze jestem w 13 tc , pani dr dermatolog polecila mi specjalna masc dla niemowlat ...umieram jednak ze strachu czy w szystko bedzie w porzadku z moja dzidzia!

mysza

• Dodano: 16-03-2007, 20:30
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witaj myszko ...

Nie martw sie wszystko bedzie oki z dzidzia bo smarujesz sie dzeciecymi delikatnymi kremikami nie martw sie Pozdrawiam i zdrówka życze.

Asikk
      • Dodano: 17-03-2007, 19:25
      •  
      •  
      •  
      •  
      asiu dziekuje za odpowiedz! strasznie mnie ta choroba stresuje ...a najbardziej tez mysl o tym ze byc moze kogos zarazilam , dzis jest 3 dzien mojjej walki ze swierzbem ..smaruje sie tym lekiem dla niemowlat , jednak zadnej ulgi nie czuje ...cialo swedzi jak swedzialo ...no moze troche mniej niz na poczatku bo nie drapie i krostki wlasciwie przestaly juz wychodzic nowe ...walcze z tymi ktore juz sa ...

mysza

• Dodano: 18-03-2007, 12:06
      •  
      •  
      •  
      •  
      Czesc Asik chce ci podziekowac .nienam juz SWIERZBU uzywalam

plyn i masc Crotamiton .teraz smaruje sie sudokremem bo jak pisalam dostalam uczulenia

Za wszystko dziekuje

• Dodano: 18-03-2007, 12:10
      •  
      •  
      •  
      •  
      kto ty jestes ze ci sie udalo pozbyc ten swierzb daj namiary

eliza

• Dodano: 29-08-2009, 03:52
      •  
      •  
      •  

Czy wiesz, że świąd skóry może doprowadzić do powstania wtórnych zmian na skórze:

http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,191,from-user

Podobne dyskusje

Ankieta

Różyczka - to choroba o jakiej etiologii?