Ten post został zablokowany z uwagi na naruszenie regulaminu

Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.1)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (164) Artykuły (18) Porady (27) Społeczność (465) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

świerzb [738]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 04-02-2012, 10:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2007-11-14 12:37:00 f
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 31-01-2007, 21:37
      •  
      •  
      •  
      •  
      proszę o porade w następującej sprawie w styczniu roku 2006 zakończyłam leczenie dzieci ze świerzbu teraz od dwóch tygodni mają znowu to samo z tym że starszy mniej a młodszy więcej ale nie maja charakterystycznych krostek ani pęcherzyków po prostu czasami sie drapią po brzuchu i po kolanach nic na dłoniach i i stopach młodszy ma dosyć duzo takich małych ranek gdyż jego paznkocie rosną w tempie okropnym i zastanawiam sie czy to na pewno świerzb a nie coś innego podobno to sie nasila w lecie a nie zimie a u moich dzieci odwrotnie frown
      [addsig]

sylviaczek

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 23-02-2007, 02:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      czesc i jak dajesz sobie z tym rade? ja tez se tego nawabiłam od kolezanki icon_frown.gificon_cry.gificon_evil.gif

mam toodniedawna nie wiem jakleczyc a jak synowwyleczylas boje sie ze moj syn sie zarazi...pozatym dostalam jaks kuracje od lekarza 3dniowa smarowalam za 2tyg do kontroli ale nadal wszystko jest icon_frown.gif

wiec napisz co nieco jak wyleczylas synów...

do tego na buzi pojawily mi sie czerwone plamy twarz czerwona na policzkach ne mam krostek tylko czerwone eh icon_frown.gificon_confused.gificon_cry.gificon_cry.gificon_cry.gificon_cry.gificon_frown.gif
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 07-03-2007, 17:16
      •  
      •  
      •  
      •  
      czv ktos wogole wyleczyl sie jesli tak to podajcie sposob prosze

• Dodano: 07-03-2007, 17:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      ratunku pomocy jesli macie lekarstwo na tego gada prosze podajcie dziekuje

• Dodano: 07-03-2007, 21:39
      •  
      •  
      •  

Świąd skóry to poważna choroba. Dowiedz się wszyszystkiego na ten temat:

Podaję link: http://www.forumdermatologiczne.pl/specjalista/ep,518,swierzb,from-user

• Dodano: 08-03-2007, 02:00
      •  
      •  
      •  
      •  
      Kochani,prać i prasować trzeba. On jest bardzo wrażliwy na temperaturę

polecam masc Jacutin kuracja 3dniowa , po 3 dniach sie wykompać i potem podleczyc mascia CROTAMITON

i pamietac pracowac codzienna zmiana bielizny codzienna zmiana ubran pranie poscieli prasowanie i tak w kółko..tzeba sie troszke pomeczyc i zejdzie pasozyt icon_wink.gif sama to mialam teraz natluszczam skore i podleczam CROTAMITON .

http://www.farmapol.pl/index.php?inc=produkty&id=15

pozdrawiam i zycze zdrowka i cierpliwosci ..

Asiik
      • Dodano: 08-03-2007, 14:16
      •  
      •  
      •  
      •  
      bardzo dziekuje asik jakutinto plyn czy mascodpowiedz prosze

• Dodano: 08-03-2007, 16:32
      •  
      •  
      •  
      •  
      Słonko Jacutin to żel do smarowania całego ciała kuracje 3 dniowa zrob smaruj sie codzien wieczorem cale cialo przez 3dni zawsze wieczorem po 3 dniach rano zrob goraca kompiel zmyj wszystko i swedzoce miejsca podleczaj crotamitonem

wkleilam ci wyzej linka jak nim leczyc ...

i jak bedzesz juz smarowac tym crotamitonem to pamietaj dzienna zmiana poscieli prasowanie pranie w 80 stopn. dasz rade wiem ze to trudne walczylam z tym miesiac ale udalo sie teraz czasem swedzi ale smaruje i lecze crotami.

trzymam kciuki icon_smile.gif

Asik
      • Dodano: 09-03-2007, 15:39
      •  
      •  
      •  
      •  
      Asik dziekuje mialam jacutin w plynie i nie pomogl dostalam uczulenie na twarzy i szyji tak powiedziala pani doktor Zapisala crotamiton w plynie i masc Dziekuje bede stosowac sie do twojch rad

dam znac jak mi sie uda
      • Dodano: 10-03-2007, 01:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja rowniez mialam uczulenie na twarzy wygladalam okropnie icon_frown.gif takie plaki czerwone napuchniete eh przepisala mi lekarka "MECORTOLON" to krem.. smarowalam 2,3 dni zeszlo eh ale to byl koszmar co przezyłam icon_frown.gif teraz jak mowilam podleczam mascia crotamiton ale i tak od czasu do czasu powraca jak czytalam to coniektorzy pozbywaja sie tego przez rok czasu i wciaz im wraca i co my biedne zrobimy icon_evil.gificon_cry.gif

Ale jak narazie jest okey byle tak dalej

trzymaj sie cieplutko

Asik
      • Dodano: 10-03-2007, 01:46
      •  
      •  
      •  
      •  
      aaaaaaaacha ten "MECORTOLON" to tylko na twaz stosowalam..

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?