użytkowników online: 181

Pielęgnacja i choroby skóry – zapytaj eksperta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.5)
      Zapytaj eksperta - Pielęgnacja skóry oraz rozwiązywania problemów w przypadku najczęstszych chorób skóry. Akcję wspiera producent maści i kremu leczniczego Alantan i Alantan Plus.
       O grupie Forum  Wiadomości (8) Artykuły (24) Porady (9) Społeczność (115) Szukaj  

Forum - Pielęgnacja i choroby skóry – zapytaj eksperta

Tormentiol i wapno musujące na czerwone krosty na przyrodzeniu? [6]

• Dodano: 10-02-2012, 17:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam!
      Zauważyłem, że na penisie wyrosła mi czerwona krosta, z której wydostaje się biała ropa(?). Swędzi mnie to i odziera. Kupiłem w aptece wapno musujące i maść tormentiol. Wahałem się też między linomag a maść szałwiowa od firmy elissa. Czy dokonałem dobrego wyboru? Czy jeśli do 7 dni mi nie przejdzie, to powinienem skierować się do dermatologa? Z góry dziękuję za odpowiedź.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 10-02-2012, 19:04
      •  
      •  
      •  
      •  
      lepsza byłaby maść Tribiotic, bo to krosta ze stanem zapalnym, a Tribiotic to antybiotyk, stosować wg ulotki...
      • Dodano: 10-02-2012, 19:06
      •  
      •  
      •  
      •  
      chociaż tormentinol ma to do siebie, że wyciąga krostę na wierzch i ona po prostu zasycha a stan zapalny się wytraca, więc hmm... zostać przy samym Tormentiolu nakładaj go gruba warstwę na krostę i trzymaj jak najdłużej, żeby go nie wetrzeć
      • Dodano: 10-02-2012, 21:38
      •  
      •  
      •  
      •  
      ok. dziękuję. a wapno pomaga przy czymś takim?w ogóle jakie wapno ma działanie w takim przypadku?
      • Dodano: 11-02-2012, 07:51
      •  
      •  
      •  
      •  
      nie, wapno w tym przypadku nie pomoże, one działa na choroby o podłożu alergicznym, aby alergia nie powstała, a w przypadku ropnej krosty nie pomoże, jeśli tormentiol po 7 dniach nie pomoże to będzie trzeba zastosować Tribiotic
      • Dodano: 11-02-2012, 10:32
      •  
      •  
      •  
      •  
      ok, dziękuję

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?