ulotka przewiduje 4-6 tygodni, ale to zdecydowanie za mało, u mnie tak długi okres używania nie wywołał ujemnych skutków, jak podają na ulotce zaledwie 4% przenika do krwi, ale tak długi okres zapewnia skuteczność, na początku 2 razy dziennie, po 2-3 miesiącach raz dziennie, koniecznie osuszając pachwiny przed zastosowaniem leku, to zapewnia jego skuteczność. W początkowym stadium choroby należy stosować jednorazowe ręczniki po kąpieli, po zaleczeniu, specjalny ręcznik do pachwin, który należy prać z majtkami w temperaturze 90 stopni, ja w początkowym stadium choroby moczyłem gacie w ACze, jest bardzo skuteczny w odkażaniu bielizny, 1-2 godziny wsadzić majtki i ręcznik do zimnej wody z wybielaczem a następnie wrzucić do prania w 90 stopniach. Kiedy skończymy kurację po 6-8 miesiącach to nie koniec, żeby zapobiec nawrotowi choroby, nalezy smarować pachwiny przez ok. 6 miesięcy raz dziennie olejkiem z drzewa herbacianego, po tym okresie leczenia musimy po każdej kąpieli używać pudru ALANTAN, ale znacznie lepszy jest szwedzki puder dla dzieci babydream, ma bardziej ziarnistą strukturę. Jeśli w trakcie używania olejku lub pudru dojdzie do nadmiernego wysuszenia pachwin, należy przerwać leczenie na 1-2 dni i posmarować je maścią nagietkową, niegdyś używano jej do leczenia grzybicy, jest bardzo tłusta, warunkiem powstrzymania nawrotu jest idealna suchość pachwin, dlatego myślę że puder będzie stosować latami po każdej kąpieli, profilaktycznie, jeśli choroba powróci należy powtórzyć leczenie aż do skutku. W trakcie ostrego stanu należy do max. ograniczyć spożywanie cukru. Gdybym miał tą wiedzę na początku choroby, znacznie łatwiej poradziłbym sobie z nią i ograniczyłbym koszty leczenia. Bardzo ważna jest systematyczność, konsekwencja w leczeniu, idealna pielęgancja, żeby uniknąć odparzeń.
Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
Oddano 3 głosy