Grzybica - czy można ja skutecznie leczyć?

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (1.7)
      Mini strona poświęcona problemowi grzybicy. wymień się doświadczeniami w walce z grzybicą, zadaj pytanie osobom, które mają na jej temat wiedzę.
       O grupie Forum  Wiadomości (13) Artykuły Porady (2) Społeczność (31) Szukaj  

Forum - Grzybica - czy można ja skutecznie leczyć?

Grzybica paznokci [8]

• Dodano: 17-12-2011, 21:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      Paznokcie zakażone grzybem tracą połysk, stają się łamliwe, ich powierzchnia jest nierówna, chropowata. W płytce paznokciowej pojawiają się szare lub żółte plamki i prążki. Paznokieć może być podminowany nawarstwieniami mas rogowych. Zmiany postępują od wolnego brzegu paznokcia.
      Przyczyną zakażenia mogą być Epidermophyton floccosum oraz różne odmiany grzybów z grupy Trichophyton. Grzyby chorobotwórcze (grzybicy woszczynowej, grzybicy strzygącej, grzybicy powierzchniowej, drożdżycy) mogą wywoływać również zmiany chorobowe w paznokciach albo łącznie z grzybicą innych okolic skóry, albo niezależnie, jako jedyne zmiany grzybicze.
      Image

Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 7 głosów
      Oddano 7 głosów
      Na grzybicę paznokci bardzo dobry jest lakier loceryl. Sama stosuję. Bardzo mi pomaga. Polecam i tobie.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 31-12-2011, 18:56
      •  
      •  
      •  
      •  
      Stosowałem kiedyś loceryl i polecam wszystkim z tym problemem.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 28-01-2012, 00:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      czy loceryl dostane bez recepty i ile kosztuje ? z góry dziękuje za odp.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 20 głosów
      Oddano 20 głosów
      • Dodano: 29-02-2012, 22:15
      •  
      •  
      •  
      •  
      Wyleczyłem grzybice locerylem ale trwalo to ponad pół roku pierwsze efekty widać już po okolo 4 miesiącach. Ze wszystkich leków, które stosowałem tym jedynym udało mi się pokonać grzybicę.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      • Dodano: 01-03-2012, 13:51
      •  
      •  
      •  
      •  
      jeśli chodzi o domowe sposoby radzenia sobie z grzybicą paznokci to polecam czosnek, posiada on naturalne właściwości antygrzybiczne. Jest to naukowo udowodnione i potwierdzone przez wiele osób, które pozbyły się grzybicy właśnie dzięki jedzeniu dużych ilości czosnku. Czosnek jest najlepszym remedium na grzybicę paznokci, stóp czy pochwy. Należy go jeść codziennie przynajmniej 1 ząbek.
      Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      Na grzybicę najlepiej działa odżywka do paznokci proftin. Ja polecam, jeśli macie ten problem, to ja polecam. ostatnio kupiłam sobie przez sklep on-line melaleuca i jak na razie lekka poprawa występuje.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 26-04-2012, 18:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      Loceryl jest na receptę i jest bardzo drogi. Ja używam żel Pirolam. Jeszcze nie ma efektów, bo używam go dopiero od miesiąca.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

Czerniak to?