Grzybica - czy można ja skutecznie leczyć?

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (1.5)
      Mini strona poświęcona problemowi grzybicy. wymień się doświadczeniami w walce z grzybicą, zadaj pytanie osobom, które mają na jej temat wiedzę.
       O grupie Forum  Wiadomości (12) Artykuły Porady (2) Społeczność (25) Szukaj  

Forum - Grzybica - czy można ja skutecznie leczyć?

Jest problem [10]

• Dodano: 31-05-2010, 12:31
      •  
      •  
      •  
      •  
      Wydawało by się że w dobie dzisiejszego poziomu medycznego,skoro leczymy nowotwory i wiele innych chorób zakaźnych,grzybica nie powinna stanowić problemu.A jednak problem jest i to duży.Bo wyleczyć grzybicę to naprawdę jest prawdziwym wyzwaniem,dla kogoś kto został nią dotknięty.
      Podstawowym problemem jest poczucie wstydu,by się komuś przyznać do tej dolegliwości która sprawia tyle nieprzyjemnych objawów.Dobrze jeśli znajduje się w miejscu niedostępnym dla ludzkich oczów,jednak może wystąpić w miejscu widocznym i wtedy dodatkowy dyskomfort.Samo pójście do lekarza z tym problemem to też trudna decyzja,i nie rozwiązuję do końca naszego problemu.Bo chociaż w dzisiejszych czasach istnieje tyle środków zapobiegawczych i leczniczych,to walka z nią przypomina niejednokrotnie walkę z wiatrakami.
      Ja przed kilkunastoma laty zachorowałem na grzybicę w okolicach pachwiny,i mimo stosowania przeróżnych leków w postaci tabletek,maści, kremów,wydaje się że działa to wszystko tylko doraźnie,na pewien okres, a później problem wraca jak bumerang.
      Zachęcam więc do dyskusji wszystkich którzy się nie wstydzą tego problemu do szerokiej dyskusji na tym forum,by podzielić się swoimi metodami walki z tą nieprzyjemną chorobą,spostrzeżeniami na temat skutecznych leków w tej dziedzinie,oraz zapobieganiu nawrotom.
      Pozdrawiam wszystkich chętnych.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 05-08-2010, 23:45
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam nie jestes odosobniony ja mam grzybice pazokci u nóg od 10 lat i naprawde juz sama niewim co moze mi pomóc , przyjmowałam juz rózne leki ,, różne masci , krople i wraca wraca i znowu wraca , latem to jest straszne i juz sama niewiem co mam robic i komu zaufac !!!!! ostatnio zaczełam smarowac paznokcie -Domestosem - tak zobacze co z tego wyniknie ? jesli czta to jakis lekarz to mam tylko jedno pytanie ? czy przez ten zarazony paznokiec Domestos dostanie sie do krwi ? bo tego to sie boje ...niewiem czy raka szybcie w dziesiejszych czasach by lekarze nie uleczyli? jak grzybicy paznokci ?
      • Dodano: 06-08-2010, 16:04
      •  
      •  
      •  
      •  
      goska54 2010-08-05 23:45:48 Witam nie jestes odosobniony ja mam grzybice pazokci u nóg od 10 lat i naprawde juz sama niewim co moze mi pomóc , przyjmowałam juz rózne leki ,, różne masci , krople i wraca wraca i znowu wraca , latem to jest straszne i juz sama niewiem co mam robic i komu zaufac !!!!! ostatnio zaczełam smarowac paznokcie -Domestosem - tak zobacze co z tego wyniknie ? jesli czta to jakis lekarz to mam tylko jedno pytanie ? czy przez ten zarazony paznokiec Domestos dostanie sie do krwi ? bo tego to sie boje ...niewiem czy raka szybcie w dziesiejszych czasach by lekarze nie uleczyli? jak grzybicy paznokci ?

Dziękuję za odpowiedź do mojego komentarza.
      Grzybica niestety stwarza więcej problemów niż by się wydawało.U mnie problem nie zniknął i nie liczę na to by się to miało zmienić w najbliższym czasie.
      Jedynym sposobem,ale tylko doraźnym jest stosowanie kremu Pimafucort,który na pewien czas łagodzi dolegliwości związane z grzybicą,przede wszystkim dokuczliwy świąd.
      Co do grzybicy paznokci,to problem ten występuje u mojej żony.Zaczęła od pewnego czasu stosować również ten krem(na receptę),i nastąpiła poprawa,na jak długo nie wiem.Podobno dobrym sposobem jest stosowanie Propolisu,niestety jeszcze nie sprawdzaliśmy.
      Co do "Domestosa" to zalecał bym raczej ostrożność.
      Pozdrawiam.

Zbyszek

• Dodano: 31-08-2010, 20:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      Tak, ta choroba jest paskudna. Mnie niestety też dopadła. Co prawda nie jest widoczne dla czyiś oczu ale sama świadomość że to się ma jest paskudna. Niestety ja nie mogę stosować Pimafucord ponieważ świąd jest wtedy jeszcze gorszy. Z jakieś 2-3 miesiące temu byłam u lekarza, wyszło że już jestem zdrowa.. ale jakoś nie czuje tego do końca. Jedynie co pomaga na jakiś czas to Clotrimazolum. Jednak osoby z tą chorobą nnie mogą się załamywać. Ja wierze, że jest jakiś lek który pomoże i pozbedzie się tego paskudztwa.
      • Dodano: 02-09-2010, 07:12
      •  
      •  
      •  
      •  
      scattyangel 2010-08-31 20:49:28 Tak, ta choroba jest paskudna. Mnie niestety też dopadła. Co prawda nie jest widoczne dla czyiś oczu ale sama świadomość że to się ma jest paskudna. Niestety ja nie mogę stosować Pimafucord ponieważ świąd jest wtedy jeszcze gorszy. Z jakieś 2-3 miesiące temu byłam u lekarza, wyszło że już jestem zdrowa.. ale jakoś nie czuje tego do końca. Jedynie co pomaga na jakiś czas to Clotrimazolum. Jednak osoby z tą chorobą nnie mogą się załamywać. Ja wierze, że jest jakiś lek który pomoże i pozbedzie się tego paskudztwa.

Bardzo słuszne i pozytywne nastawienie do problemu leczenia.Oczywiście że medycyna posuwa się wciąż do przodu,i być może znajdzie się kiedyś całkowite rozwiązanie tego problemu.Tymczasem musimy sobie radzić na ile nam dotychczasowe środki pozwalają.
      U mnie jest akurat odwrotnie,to Clotrimazolum powoduje zwiększenia świądu.Ale takie to już są reakcje naszego organizmu.
      U Ciebie jest ta zaleta że wydajesz mniej pieniędzy,bo Pimafucort to jednak dosyć drogi krem
      Pozdrawiam. smile

Zbyszek

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 22-07-2011, 10:13
      •  
      •  
      •  
      •  
      polecam stosować ocet jabłkowy zewnętrznie i wewnętrznie.wpiszczie w google ,,ocet jabłkowy na grzybicę" oraz kit pszczeli,masc propolisowa.wielu ludziom to pomogło.Warto spróbować..
      • Dodano: 22-07-2011, 10:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      polecam stosować ocet jabłkowy zewnętrznie i wewnętrznie.wpiszczie w google ,,ocet jabłkowy na grzybicę" oraz kit pszczeli,masc propolisowa.wielu ludziom to pomogło.Warto spróbować..
      • Dodano: 22-07-2011, 19:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam moja kuzynka ma grzybice i stosuje loceryl, jest coraz lepiej. Polecam i wam.

• Dodano: 22-07-2011, 19:59
      •  
      •  
      •  
      •  
      Zgadzam się z przedmówcą smile

Gorąco polecam loceryl !!!
      • Dodano: 31-10-2011, 20:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      Używałam większości preparatów, o których piszecie i niestety nie uporałam się z grzybicą.
      Od września używam lakieru i kremu Oliprox(dostępne w aptece bez recepty). Krem wmasowuję w całe stopy, palce, nawet między palcami a lakier nakładam na paznokcie. Już po kilku aplikacjach zauważyłam poprawę- po pierwsze mniej swędzi ale też paznokcie wracają do normalnego wyglądu. Piszę to tu bo jestem bardzo szczęśliwa, że może znów będę zdrowa i bez wstydu pójdę na basen, siłownię... Jestem ciekawa jak dalej kuracja bo produkty są wydajne,mimo małych opakowań sporo mi zostało- na prawdę godne uwagi i pachną biggrin

Podobne dyskusje

Ankieta

Różyczka - to choroba o jakiej etiologii?