użytkowników online: 252

Po godzinach

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.0)
      Wieczorem czasem ma się ochotę pogadać, o wszystkim i o niczym od tak i tyle...
       O grupie Forum  Wiadomości (41) Artykuły (21) Społeczność (91) Szukaj  

Forum - Po godzinach

Jedna osoba, dwie twarze [8]

• Dodano: 28-04-2010, 18:47
      •  
      •  
      •  
      •  
      Zdarza się czasem, że mimowolnie jesteśmy postrzegani w pryzmacie dwóch osób. Mówi się, że niektórzy ludzie mają dwie twarze. Co wpływa na naszą podwójną osobowość oraz czy to dobrze być sobą, ale inaczej ?

Polecam artykuł:

http://www.fozik.pl/artykuly/8583/1/Puderniczka,%20czyli%20jak%20odzyska%C4%87%20w%C5%82asn%C4%85%20twarz

" Muszę zmajstrować sobie uśmiech, uzbroić się weń, schronić się pod jego opieką, mieć czym odgrodzić się od świata, zamaskować swe rany, wreszcie wyćwiczyć się w noszeniu maski."

Emil Cioran — Zeszyty 1957-1972

Porozmawiajmy
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      edytowano: 28-04-2010, 18:49

Dziewczyny HOROSKOP!!! Mi się sprawdził :)

Podaję namiary: http://www.fozik.pl/horoskop

• Dodano: 29-04-2010, 08:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 29-04-2010, 08:10
      •  
      •  
      •  
      •  
      Zapomniałem się podpisać.
      Poszukiwacz9
      Zbyszek l.53.Sosnowiec. wink
      Oddano 1 głos
      Masz rację Zbyszku. W dzisiejszych czasach jednak ludziom trudno jest zachować swą osobowość, często jeteśmy kuszeni nurtami wszelach zachowań, które są oceniane jako modne.

Ludzie "idą ślepo" ku temu co im pasuje, bo inni też idą. W ten oso sposób młodzież stacza się na dno, ponieważ ma złe wzory. Ile jest wokalistek, które ukazują nie talenta swą całą seksualność w teledysku, a potem taka młoda dziewczyna chce być taka jak ona...

Poruszyłeś temat schizofrenii.. faktycznie w dzisiejszej dobie człowiek ze schizofrenią traktowany jest jako odludek,a to są normalni ludzie, którzy też mają prawo normalnego funkcjonowania w życiu społecznym.

Świat staje się bogatszy o wszelakie rodzaje barier, od architektonicznych po moralne... Musimy z tym walczyć i ukazać sami sobie, że tak naprawdę każdy ma jakiś problem, ale nie należy człowieka potępiać...

Świat powinien dążyć do takiego zachowania, że gdy zobaczy piękną kobietę, chorą to ludzie będą umieli powiedzieć: ... ze schizofrenią jej do twarzy...
      • Dodano: 04-08-2010, 12:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      Energa S.A. organizuje konkurs gdzie nowo wszyscy mają szansę zdobyć 3000 zł na wakacje! wystarczy udzielić jak najciekawszej odpowiedzi na dwa proste pytania. Uważam że warto by każdy spróbował tak jak ja. Więcej na :http://www.energa.pl/konkurs
      Oddano 1 głos
      kirzenska 2010-04-29 09:24:17

Poruszyłeś temat schizofrenii.. faktycznie w dzisiejszej dobie człowiek ze schizofrenią traktowany jest jako odludek,a to są normalni ludzie, którzy też mają prawo normalnego funkcjonowania w życiu społecznym.

Świat staje się bogatszy o wszelakie rodzaje barier, od architektonicznych po moralne... Musimy z tym walczyć i ukazać sami sobie, że tak naprawdę każdy ma jakiś problem, ale nie należy człowieka potępiać...

Świat powinien dążyć do takiego zachowania, że gdy zobaczy piękną kobietę, chorą to ludzie będą umieli powiedzieć: ... ze schizofrenią jej do twarzy...

Ja obserwuję, że coraz częściej jest właśnie tak, że schizofreników traktuje się jako ludzi wyjątkowo wartościowych, zdolnych i inteligentnych, bo jest to "choroba ludzi myślących". Fakt, że osób chorych psychicznie jest coraz więcej sprawia, że powinniśmy chyba zacząć zastanawiać się nad tym, czy może osoba bez żadnej "szajby" nie jest nienormalna? wink W każdym razie widzę, że jest lepiej, coraz lepiej ... smile
      • Dodano: 05-09-2011, 13:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja czasem mam wrażenie że to niekoniecznie chodzi o schizofrenie tylko ludzie są fałszywi.. i wtedy dla mnie mają 2 twarze... No ale oczywiście w tym wypadku mowa o chorobie a nie obłudzie..
      • Dodano: 26-10-2011, 09:49
      •  
      •  
      •  
      •  
      Niestety znam wiele osób, które mają do czynienia z takimi osobami. Trzeba mieć dużo w sobie siły

Podobne dyskusje

Ankieta

Różyczka - to choroba o jakiej etiologii?