Dzień dobry, syn ma na dloni krostki, w kolorze skóry,gładkie.Ma je od kilku...
Forum: Pielęgnacja i choroby skóry
Temat: Rumień, czerwienienie się (1)
- http://www.forumdermatologiczne.pl/forum/rumien-czerwienienie-sie/watek/1295325/1.html#p1295325http://www.forumdermatologiczne.pl/forum/rumien-czerwienienie-sie/watek/1295325/1.html Rumień, czerwienienie się Gość
Witam.
Mam na imię Marcin i mam 25 lat, z czego odkąd pamiętam mam problem z czerwienieniem się twarzy bez wyraźnej przyczyny. Czasami siedzę sobie przed komputerem i nagle moja twarz robi się czerwona o czuję gorąco na twarzy, rumień znika bardzo powoli. Robiłem wiele badań, wiele razy EKG, echo serca, holtery, mocz, kilkukrotnie badania krwi, tarczyce, USG jamy brzusznej. Byłem też u dwóch dermatologów, z czego jedna bez badania spojrzała na mnie i od razu Rozex przepisuje, bo to niby trądzik różowaty, choć mój fototyp całkowicie nie pasuje, mam ciemne włosy i zielone oczy, a także jestem raczej za młody. Rozex nie pomagał. Drugi dermatolog powiedział, że to głupota z tym trądzikiem i to jest reakcja alergiczna na histamine, bo przy dotknięciu skóry na ciele robią mi się pręgi. Dodatkowo mam zgagę, co również za tym przemawia. Zrobił testy alergiczne i wyszły pozytywnie, po czym przepisał telfexo i ranigast. Biorę miesiąc już i kurcze ciężko mi powiedzieć, ale chyba nie jest o wiele lepiej. Takim typowym momentem, w którym zaczyna mi się robić czerwona twarz, to sytuacja, gdy jestem przykładowo na spacerze, mogę chodzić 2-3h i mam jasną, fajną cerę, a wejdę do domu i po parunastu minutach burak, i gorąca twarz, że aż się świeci i długo nie mija, ponad godzinę...Tak jest zawsze po powrocie do domu. Dodatkowo moja skóra bardzo silnie reaguje na każde emocje, nawet wstydliwą rozmowę, czy jak ktoś na mnie krzyknie - burak gwarantowany. Naprawdę już nie wiem co robić, jest to mega krępujące i czasami aż się żyć odechciewa. Tyle badań, dwóch dermatologów i co, nic...Proszę o pomoc. - Gość
- Zmiany na wierzchniej części dloni u dziecka-co to?Forum: Pielęgnacja i choroby skóry
- powracajace problemy intymne
witam, od jakiegos czasu ciagle swedzi mnie skora w okolicach intymnych, wargi sromoe i wejscie...
Forum: Pielęgnacja i choroby skóry - Zmiana na stopie
Od kilku dni mam taka zmianę na stopie. W dotyku to takie jakby kulki, zmiana swędzi....
Forum: Pielęgnacja i choroby skóry - Coś na powiece
Witam, pojawiło mi się na oku coś takiego, nie wiem co to jest i jak się...
Forum: Pielęgnacja i choroby skóry
- Tematy:
- zmiany skórne
- pielęgnacja
- oparzenia skóry