Epiduo może spowodować wysyp trądziku który był pod skórą, co jest efektem po prostu leczenia. Jeśli jednak to jest ciągły efekt, to koniecznie skonsultuj się z dermatologiem!
Ostatnie posty w wątku: Trądzik młodzieńczy
Epiduo może spowodować wysyp trądziku który był pod skórą, co jest efektem po prostu leczenia. Jeśli jednak to jest ciągły efekt, to koniecznie skonsultuj się z dermatologiem!
Borykam się z trądzikiem już kilka lat i w końcu mam nadzieję, że mój koszmar się skończy, bo trafiłam wreszcie na dobrego dermatologa, który zlecił mi sporo badań i przepisał aknenormin, czyli izotretynoinę doustną. dużo czytałam o tym leku, że wielu osobom pomógł, wiec mam nadzieję, ze i mnie pomoże, bo to już chyba moja ostatnia deska ratunku.
Wiem że dziewczyną bardzo pomagają tabletki antykoncepcyjne na trądzik może warto spróbować albo chociaż zapytać specjalisty
Od kilku lat walczę z trądzikiem zaskórnikowym z tendencją do pojedynczych, ropnych wykwitów.
Leczyłam się u dermatologia około 8 miesięcy antybiotykiem Tetralysal i powiedzmy, że do 6 miesiąca było wyśmienicie a potem kuracja nie dawała efektów. Następnym antybiotykiem był Azymicyn stosowany przez 7 tygodni, po którym również były efekty. Teraz pani dermatolog zadecydowała, że będziemy walczyć tylko zewnętrznie maścią Epiduo...i tak od 2 tygodni mam wielki nawrót na plecach, dekoldzie ale najbardziej na twarzy. Stosuję maść ale ona nie zdązy wysuszyć jednej krosty a pojawia się obok druga, duża ropna. Nie wiem co robić, zgłosić się do swojego dermatologa czy taka już jest kolej rzeczy i reakcja organizmu na odstawienie antybiotyków. Nie chcę wyjść na natrętną pojawiając się w drzwiach u lekarza po 2 tygodniach ale niepokoję się...
Wamp woman
Czy ja wiem, czy to coś da, praktycznie wszystkie preparaty doustne na trądzik zawierają w składzie cynk... spróbować mogę, zaszkodzić nie powinien, a może faktycznie pomoże... ![]()
Dermatologia i kosmetologia (rozwiń)
Mężczyzna - zdrowie i profilaktyka (rozwiń)
O zdrowiu - choroby cywilizacyjne (rozwiń)