użytkowników online: 516

Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.1)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (164) Artykuły (18) Porady (27) Społeczność (466) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

pokrzywka cholinergiczna, alternatywne leczenie, czas trwania
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: pokrzywka cholinergiczna, alternatywne leczenie, czas trwania

• Data dodania: 24.01.2012 21:56

" lekarz1

Nie prowadzę badań naukowych, żeby jednoznacznie stwierdzić, czy roztocza wywołują pokrzywkę, czy nie. Jestem lekarzem praktykiem. Moje obserwacje prowadzą mnie do podejrzenia, że wszystkie pokrzywki są choroba psychosomatyczną, tzn. ich źródło jest w psychice, czyli w układzie nerwowym. Potliwość zależy od układu nerwowego wegetatywnego o czym pisałem już wcześniej. Dlatego obserwuje się związek nasilenia pokrzywki przy potliwości."

drodzy forumowicze-"Lekarz1" mówi sto procent prawdy i wezcie sobie to do serca zamiast faszerować sie jakimis lekami,albo szukać przyczyn.wymyslacie takie bzdury ze az to smieszne jest.nie macie pojecia o medycynie a wymądrzacie się i żalicie jak wam zle na zmianę.nie znacie sie na temacie mądrzycie jakbyscie byli po medycynie. Odszukajcie wszystkie posty tego Pana ,wbijcie do glowy ,zastosujcie sie do jego zaleceń i bedzie po klopocie.facet ma pojecie o czym mowi w przeciwienstwie do przepraszam zawyrażenie szczyli ktorzy maja czelnosc dyskutować z Panem"lekarz1".

Panie doktorze pozdrawiam, po 5 miesiacach pieprz*** się z ta cholinergiczna pokrzywka,poszedlem do psychiatry i juz po tygodniu brania lekow jest lepiej!

• Data dodania: 23.12.2011 21:48

i o to chodzi, poukladajcie sobie w glowie i wszyskie dolegliwosci miną. trzymajcie sie

• Data dodania: 23.12.2011 20:11
      Gość 2010-09-20 00:01:41 Witam wszystkich.

Nie czytałem wszystkich poprzednich wiadomości, ale postanowiłem, że podzielę się z wami moją historią, jeśli macie problem z pokrzywką cholinergiczną przeczytajcie moje rady, zapewniam, że wam się przydadzą.

Na pokrzywkę choruję/chorowałem od kilka ładnych lat. Byłem pod opieką dermatologów, leżałem w szpitalach, nikt mi nie mógł pomóc, leki proponowane przez dermatologów nie pomagały, niektórzy lekarze w ogóle nie rozumieli co mi jest.

W związku z tym, że moja pokrzywka miała super-ostry przebieg, trudno opisać ból, który pojawiał się z "wykwitami". Mnie nie swędziało, mnie za przeproszeniem napiep..... całe ciało, zwijałem się z bólu.

W związku z moją chorobą straciłem najlepsze lata mojego życia, odizolowałem się od rówiesnikow, nie moglem sobie poradzic, w szkole, potem na studiach. Czesto czulem sie upokorzony, po lekach chodzilem ledwo zywy.

Juz stracilem nadzieje, ze ktos kiedykolwiek mi pomoze, a jednak. Postanowilem, po tych wszystkich latach, kiedy stracilem juz nadzieje, ze choroba sama minie, pojsc do psychiatry, zwyczajnie. Poszedlem do najlepszego doktora w moim miescie, na NFZ, normalnie, do przychodni.

Jestem pod jego opieka, na poczatku bylo dosc ciezko, trzeba dobrze dobrac leki, ale pokrzywka minela jak reka odjal po jakichs 2 tygodniach, po miesiacu lub dwoch w ogole zapomnialem o tej chorobie. Co prawda przez dlugi czas odczuwalem, ze nie moge jeszcze robic wszystkiego, musze uwazac, ale wiele w tym wzgledzie winy psychiki. Jedynymi widocznymi objawami ubocznymi lekow bylo podniesienie niewielkie masy ciala. Oczywiscie takie leki nie sa obojetne dla naszego organizmu, ale moim zdaniem lepiej przezyc dobrze 5 lat krocej niz meczyc sie z ta straszna choroba.

Leki zmieniane mialem parokrotnie, teraz juz mam naprawde lekkie, zreszta od poczatku tak bylo, o niebo lepiej niz po tych od dermatologow. Tak naprawde to nie czulem nic dziwnego po nich, zadnego otumanienia itp.

Ja juz od dawna wiem, ze pokrzywka cholinergiczna, takiego stopnia jak moja, jest zwiazana tylko i wylacznie z psychika, nikt mi nie wmowi ze jest inaczej. Kazdy organizm roznie broni sie przed roznego rodzaju stresem. Moj reagowal akurat pokrzywka, innym wypadaja wlosy, itp.

Zachecam was, pojdzcie do psychiatry, dostaniecie lekkie srodki przeciwlekowe lub przeciwdepresyjne i jesli zostana dobrze dobrane wasz problem sie skonczy. Zaluje strasznie, ze nie wpadlem pare lat temu na ten pomysl. Bylbym pare ladnych lat do przodu.

Nie pytajcie o nazwy lekow, wychodze z zalozenia, ze kazdy powinien miec dobrane leki indywidualnie. Zycze powodzenia z pokrzywka, chetnie odpowiem na wszelkie pytania, mozecie pytac na forum, mozecie nazywac mnie "ura(t)dowany" i pytac smile

Naprawde, zachecam do zapoznania sie i wziecia pod uwage moich rad, chcialem sie podzielic moja historia.

Pozdrawiam,

ura(t)dowany
      • Data dodania: 22.12.2011 16:19

albo skonsultuj sie z Housem.
      sory za sarkazm ale to kolo wzjaemnego użalania sie jest smieszne.

• Data dodania: 22.12.2011 16:17

no to nie,lepiej łykaj leki badz krolikiem doswiadczalnym ,załam sie i nic nie rob.

Podobne dyskusje

Ankieta

Czerniak to?