Ostatnie posty w wątku: świerzb
witam,
jestem studentka V roku wydzialu lekarskiego i wraz z kolezankami prowadzimy badania nad swierzbem i opieka dermatologiczna.
Bardzo proszę o wypelnienie krótkiej ankiety.
z gory dziekuję
http://www.ankietka.pl/ankieta/77301/opieka-dermatologiczna-u-osob-ze-swierzbem.html
Ja stosowałam maść INFECTOSCAB 5%. Posmarowałam całe ciało po kąpieli tą maścią . po 8 godz. kąpiel zmiana pościeli . pranie prasowanie. Po tygodniu powtórzyłam smarowanie i nie mam świerzbu. Teraz smaruję skórę balsamem Cetaphil. Jest ok.
potrzebuje 5 tubek masci lyclear jak najszybciej w cenie do 55zl za tubke prosze o kontakt 795877490
IVERMECTIN, IWERMEKTYNA: tabletki doustne (bez smarowania)
Ivermektyna - teoretycznie najprostsza w użyciu jednorazowo doustnie w dwóch dawkach. Wg amerykańskich badań klinicznych najskuteczniejsze jest właśnie Ivermektyna. Niższą skuteczność ma Permetryna, a jeszcze niższą takie środki jak Novoscabin, Maść Siarkowa czy Crotamiton.
Świerzb - to choroba zakaźna, chorobę wywołuje samica świerzbowca, która pod skórą drąży nory, w których składa jaja. Do zakażenia dochodzi poprzez kontakt z chorą osobą, zakażoną odzieżą, bielizną, pościelą.
Świąd nasila się szczególnie w nocy po ciepłej kąpieli lub po ogrzaniu ciała pod pościelą. Objawy występują po 3-6 tygodniach od zakażenia.
Iwermektyna wykazuje szerokie spektrum działania pasożytobójczego. Iwermektyna powoduje zakłócenie przewodnictwa impulsów nerwowych co w konsekwencji prowadzi do porażeń i śmierci pasożytów.
CHĘTNYCH O KONTAKT PROSZĘ DZWONIĆ 514 500 963
Dermatologia i kosmetologia (rozwiń)
Mężczyzna - zdrowie i profilaktyka (rozwiń)
O zdrowiu - choroby cywilizacyjne (rozwiń)