użytkowników online: 3175

Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.1)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (164) Artykuły (18) Porady (27) Społeczność (465) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

grzybica paznokci - jak leczyć -da się wyleczyć
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: grzybica paznokci - jak leczyć -da się wyleczyć

• Data dodania: 26.01.2012 21:08

Ja już od ponad roku męczyłam sie z grzybicą paznokcia u stopy. Stosowałam Acifungin forte i jakieś maści, ale nic nie pomagało. Wreszcie na którymś forum znalazłam posta o PROPOLISIE. Rewelacja!!!! Stosuje od 7 dni a efekty już sa i to bardzo widoczne. Cała ta gruba twarda powłoka rozmiękczyła się i sama schodzi od góry, tak że zostaje tylko ta najgłębsza warstwa paznokcia. Póki co wszystko wyglada jeszcze okropnie, ale liczę na to, że tak jak w przypadkach innych osób zacznie odrastać zdrowy paznokiec.

Kupuje się to w sklepach pszczelarskich, ja zapłaciłam 14 zł za woreczek który na pewno wystarczy. KIT PSZCZELI - propolis w postaci takich mały6ch kuleczek brązowych. Trzeba rozgnieść w palcach, żeby się zrobiło jak plastelina i przykleić na paznokieć. Zakleić plastrem. Ja zmieniam codziennie.

WSZYSTKIM POLECAM!!!!

• Data dodania: 02.01.2012 11:54

witam . moja walka z grzybica paznokci dloni zaczela sie w polowie listipada. wpadlam w panike sadzilam ze grzybem mozna sie zarazic przez brod. a tu okazalo sie ze niekoniecznie prawdziwe. pracuje w sluzbie zdrowia zakladam rekawiczki i najprawdopodobniej przez wilgoc zaplegl mi sie ,,ten dziad,,. ale wracajac do setna sprawy .zaczelam sama leczyc paznokcie acifunginem forte ale paznokcie wygladaly okropnie.poszlam do dermatologa -zapisano mi do smarowania paznokci oliprotex a do wewnatrz myconafine 250 mg 2razy dziennie.po 5 dniach mialam takie skutki uboczne ze wyladowalam na pogotowiu z plukaniem zoladka. (skutki uboczne leku -uczulina bylam najeden ze skladnikow leku).po kilku dniach odwiedzilam innego dermatologa - przepisano mi trioxal i pirolam masc i zel do smarowania plytki. jestem juz w trakcie drugiego pulsu .widze ze paznokiec odrasta zdrowy jestesmy uz w 1-3 dlugosci plytki. mam nadzieje ze po zakonczeniu leczenia raz na zawsze sie go pozbede. moje zdanie jest takie by stosowac zewnwtrzna i wewnetrzna kuracje . odezwe sie za miesiac

• Data dodania: 02.01.2012 11:33

witam mnie pomogl trioxal - biore 2 puls i do zewnatrz pirolam zel plus lakier . paznokiec odrasta . wiem ze napewno musi byc poloczenie leczenia farmakologicznego wewnetrznie i zewnatrz

• Data dodania: 31.10.2011 20:32

Myślę, że przy długo nie leczonej grzybicy przyda się kompleksowa kuracja czyli lakier plus jakieś tabletki, tak jest jak się to zaniedba. U mnie loceryl wystarczył takie jest moje zdanie na ten temat.

• Data dodania: 11.10.2011 13:23

Witajcie

Nie było mnie tu chyba ze 2 miesiące. Ostatnio pisałem o tym, że mam już 3/4 odrośniętego paznokcia, po tym jak mi od kitu pszczelego odpadł. Obecnie mój paznokieć jest już w 100% zdrowy (tak wygląda). dzisiaj obciąłem ostatni kawałek przebarwiony od stosowanego wcześniej propolisu. Myślę, że dużo pomogło mi też jedzenie owoców cytrusowych, które bezpośrednio pomagają w walce z jakimikolwiek grzybami. Nie długo postaram się utworzyć galerię przedstawiającą postępy w rośnięciu nowego paznokcia. Pozdrawiam i życzę sukcesów w walce tą cholerą wink

RBRT.

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: