Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.1)
      Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (164) Artykuły (18) Porady (27) Społeczność (465) Szukaj  

Forum - Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Trądzik młodzieńczy
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: Trądzik młodzieńczy

• Data dodania: 18.01.2011 22:47

Hej, chciałam wam polecić tabletki aknenormin jest to bardzo skuteczny lek i zero trądziku wcześniej przez około 5 lat męczyłam się z trądzikiem i nic nie pomagało warto zapytać dermatologa ten lek jest na recepte. pozdrawiam

• Data dodania: 18.01.2011 22:44

Hej, chciałam wam polecić tabletki aknenormin jest to bardzo skuteczny lek i zero trądziku wcześniej przez około 5 lat męczyłam się z trądzikiem i nic nie pomagało warto zapytać dermatologa ten lek jest na recepte. pozdrawiam

• Data dodania: 07.09.2010 23:27

Czesc !
      Przeglądam tak ten temat i chcialabym podzielić się z wami moim doświadczeniem. Mam 21lat, z trądzikiem walczę od 5 lat. Nigdy nie było to nic bardzo poważnego, występując miejscowo : nos, broda, czoło. Ostatnio również i policzki (szczególnie w okolicach oczu). Nie przepadam za lekarzami, wiec moje wizyty u dermatologa ograniczały się do jednej na rok. Przez ten długi czas w zależności od nasilania się objawów, używałam : Zineryt, Fucidin, Benzacne, od wewnątrz : tabletki z bratkiem i cynkiem. Bez widocznych efektów. Przeszłam badania hormonalne - wszystko w normie, później stosowałam antykoncepcje - efektem po odstawieniu był dosłowny wybuch trądziku! Regularnie od 2lat używam również żelu do mycia twarzy i tonik z Iwostinu - polecam. W rezultacie w kwietniu tego roku postanowiłam zmienić swój styl odżywiania się (by oczyścić organizm) Pozbyłam się 15kg, jednak w żadnym wypadku trądziku... frown Teraz uważam, ze moja ostatnia deska ratunku będą wizyty u kosmetyczki i takie zabiegi jak : Peeling Kawitacyjny/Mikrodermabrazja. Co o tym sadzicie ? Czy jest jeszcze coś co mogę zrobić, by moja cera w końcu się unormowała?

Pozdrawiam confused

• Data dodania: 29.06.2010 18:25

Ja polecam tabletki VISAXINUM i takie próbki EUCERIN to pomaga po 6-8 tygodniach... Mi pomogło... smile
      Powodzenia smile

• Data dodania: 15.04.2010 13:26

mam 23lata i 9miesieczne dziecko ktore ssie piers.mam na twarzy trądzik.byłam u dermatologa i dostałam recepte na ZINERYT mam tego urzywac dwa razy dziennie,ale jak tego urzywam o krostek zrobiło sie coraz wiecej,czy mam tego nadal urzywac i czy to na pewno jest bespieczny lek nobo mam jeszcze dziecko na piersi.pozdrawiam ania.

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?