Witam mam problem robilem tatuaz pol roku temu I nagle pojawily mi sie krostki na nim ktore...
Forum: Pielęgnacja i choroby skóry
Temat: [ Choroba ? ] Zmiany na skórze stopy (2)
- http://www.forumdermatologiczne.pl/forum/choroba-zmiany-na-skorze-stopy/watek/747769/1.html#p747769http://www.forumdermatologiczne.pl/forum/choroba-zmiany-na-skorze-stopy/watek/747769/1.html [ Choroba ? ] Zmiany na skórze stopy
Witam wszystkich, na samym początku może opiszę jak to zaczęła się moja bardzo niemiła przygoda z problemami skórnymi. Półtora roku temu po zimie na wiosnę na mojej lewej stopie pomiędzy palcami zaczynając od najmniejszego zaczęły pojawiać się malutkie bombelki z płynem który miał bardzo nie przyjemny zapach, gdy kropka pękała co niosło również za sobą niemiłosierne swędzenie. Na początku zignorowałem to, pomyślałem że może to jakaś wysypka, ale po 3 miesiącach sytuacja byłą coraz bardziej uciążliwa a zmiany na skórze rozszerzały swoje pole działania idąc w stronę największego palca u nogi, po pół roku uciążliwej walki ze swędem oraz nieprzyjemnym zapachem stopy postanowiłem się udać do dermatologa, myślałem że to grzybica ale Pani dermatolog która pomogła mi już z trądzikiem powiedziała że to zwykłe potówki, przepisała mi lek w postaci maści, zarażone okolice miałem smarować rano i wieczorem przed snem na wysuszona skórę, tak robiłem ale po dwóch tygodniach sytuacja była taka sama, a maść jeszcze bardziej podrażniała moją chorą skórę ponieważ czułem między palcami niemiłą paćkę. Po okresie 3 tygodni przestałem to stosować, a zacząłem używać zwykłego pudru białego takiego którego rodzice stosują swoim malutkim dzieciom do odparzeń. Po 2 tygodniach stosowania przyniósł niebywałą ulgę, swędzenie ustawało, a bombelek było coraz mniej, gdy jakakolwiek pojawiała się i pękła od razu zasypywałem aby wysuszało i działało, w ciągu dnia miałem spokój, a także w nocy o północy nie budziłem się aby tylko się podrapać. Przez jakieś 4 miesiące było coraz lepiej, lecz puder nie leczył a likwidował przykre objawy. Po zimie choroba powróciła i znów mi ciąży, w internecie przeczytałem że chłopak używał Sudocrem`u i mu wysuszało to, więc kupiłem i stosuje cały czas do teraz, oczywiście wysusza wszystko i sprawia że noga nie swędzi ani w ogóle się nie poci, po pół dnia przebywania w skarpetkach i butach ( lato ) nogę mam suchą jak przyjdę z pracy i ściągnę skarpetkę. Sudocrem pomaga mi ale nie leczy mojej choroby, już jestem naprawdę zmęczony tym wszystkim, mam dość uciążliwej choroby. Proszę pomóżcie mi. Udam się do dermatologa jeszcze, ale jeśli znowu przepisze mi taką maść to będę drapał od swędzenia cały czas, a nie chce bo teraz przynajmniej nie swędzi.
Dodam, że mam 19 lat aktywnie spędzam czas, mam fioła na punkcie higieny, myję się cały codziennie od głowy do samego dołu, czasami w lecie zdarzy się że nawet 2 razy dziennie, bo czuję potrzebę gdy się za bardzo spocę. Nigdy nie miałem problemów ze skórą, kiedyś miałem wręcz bardzo ładne stopy.
Bardzo proszę o pomoc. Pytajcie o cokolwiek jeśli chcecie i będzie to potrzebne do ustalenia przyczyny mojej choroby odpowiem szczerze, bo naprawdę chcę żeby moje stopy były zdrowe. Załączam z tematem 3 zdjęcie stóp. Jak zrobiłem zdjęcia i je zobaczyłem to aż wstyd mi pokazywać je nawet tutaj, bardzo przepraszam za niezbyt miły widok
LEWA: imageshack.us/a/img194/7999/bg48.jpg
PRAWA: imageshack.us/a/img407/4647/1npi.jpg
OBIE: imageshack.us/a/img822/8004/3yky.jpg - http://www.forumdermatologiczne.pl/forum/choroba-zmiany-na-skorze-stopy/watek/747769/1.html#p750045http://www.forumdermatologiczne.pl/forum/choroba-zmiany-na-skorze-stopy/watek/747769/1.html [ Choroba ? ] Zmiany na skórze stopy
Proszę zerknijcie tu i przeczytajcie, jeśli wiecie jak mi pomóc dajcie znać
- Gość
- Swedzace krostkiForum: Pielęgnacja i choroby skóry
- Trądzik a Naraya
Witam od grudnia biorę tabletki Naraya bez większych skutków ubocznych od...
Forum: Pielęgnacja i choroby skóry - Świadomość zachorowania na czerniaka złośliwego
Witam, koleżanka potrzebuje do pracy mgr 20 osób odpowiedzi na ankietę...
Forum: Pielęgnacja i choroby skóry - Zmiana na skórze noga łydka
Witam. Jakiś czas temu tj. około roku zauważyłem na nodze małą...
Forum: Pielęgnacja i choroby skóry
- Tematy:
- zmiany skórne
- pielęgnacja
- oparzenia skóry